Viktor Orbán i Matteo Salvini formiraju svetu alijansu protiv EU globalizma

Jose Nino

Screenshot: YouTube/Hír TV

Mađarski premijer Viktor Orbán i talijanski zamjenik premijera Matteo Salvini formiraju svetu alijansu protiv globalizma Europske unije.

Web stranici mađarske vlade izvješćuje o susretu dvojica čelnika 2. svibnja koji su razgovarali o “važnosti nacionalnih država, o potrebi da se u Europi prioritet stavi na europsku kulturu utemeljenu na kršćanskim vrijednostima i obranu granica.”

Dvojica čelnika postigla su dogovor u onome s čim se Europa trenutačno suočava:

Neće biti snažne Europe bez snažnih i uspješnih nacionalnih država; da se na kontinentu prioritet mora dati europskoj kulturi utemeljenoj na kršćanskim vrijednostima; i da se “granice Europe moraju braniti od invazije migranata”.

Orbán je čestitao Salviniju na “njegovim naporima na moru u postizanju onoga što smo mi učinili na kopnu.”

Čini se da se stvara snažan pro-nacionalistički savez između dviju zemalja.

Mađarski premijer je izjavio da će “građani Europe imati koristi od slušanja Italije i Mađarske, a ne od predsjednika Macrona.”

Na istom sastanku, Orbán je iznio novi prijedlog kojim bi se uspostavilo novo upravno tijelo ministara unutarnjih poslova unutar zemalja Schengenskog područja. Orbán je predložio “da se Europskoj komisiji oduzmu ovlasti koje se odnose na migraciju i delegiraju takvom tijelu.”

Doista, Salvini i Orbán su najžešći zagovornici Europe protiv otvorenih granica.

BLP je izvijestio o nedavnim uspjesima Salvinija u borbi protiv ilegalne imigracije i znatnog smanjenja priljeva migranata koji dolaze u zemlju.

Obojica čelnika su vidjela što su otvorene granice učinile Zapadnoj Europi, pa su preuzeli odgovornost vođenja novog napada usmjerenog protiv EU globalizma.