Studija: Nazivanje druge osobe nacistom najučinkovitiji je način dijaloga

The Babylon Bee

WEST LAFAYETTE, INDIANA — Prema nedavnom istraživanju Sveučilišta Purdue, najučinkovitiji način razmjene ideja s drugom osobom jest da se ta osoba odmah nazove nacistom.

Istraživači su usporedili način komunikacije s drugim popularnim oblicima dijaloga i zabilježili rezultate više tisuća različitih online i osobnih razgovora.

“Otkrili smo da kad jedna osoba nazove drugu nacistom, um subjekta se istog trenutka promijenio, bez obzira na temu o kojoj se raspravljalo, gotovo svaki put”, rekao je predstavnik sveučilišta novinarima. “Taktike koje pokazuju više poštovanja kao što su pokušaj slušanja perspektive osobe, koristeći logiku, pozivanje na emocije, isticanje grešaka ili jednostavno pristajanjem na neslaganje bile su u potpunosti neučinkovite, ali čim je bilo koji od subjekata odigrao na nacističku kartu, njihov partner u dijalogu gotovo je smjesta prešao na njihov način razmišljanja.”

“Podaci vrlo jasno govore: nazivanje nekoga nacistom je uvjerljiv, neodoljiv način komuniciranja ideja”, dodao je.

Prema riječima sveučilišnih istraživača, vrištanje iz petnih žila da je osoba s kojom razgovarate “doslovno Hitler” također je pokazalo sličnu učinkovitost.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.