Vox traži od Dictionary.com da ukloni definicije riječi koje im se ne sviđaju

The Babylon Bee

Carlos Maza, video novinar koji radi za Vox, proziva Dictionary.com zbog objavljivanja definicija riječi koje su “vrlo uznemirujuće”. “Obavijestio sam Dictionary.com u vezi mnogih definicija koje nalazim uvredljivim i problematičnim. Nisu poduzeli ništa u vezi toga. Ne znam što drugo reći. Oni očito podržavaju ubojstvo, rasizam i ostale problematične riječi.”

Maza i ostali u Voxu već tjednima šalju tweetove Dictionary.com u pokušaju razotkrivanja mnogih definicija za koje smatraju da idu predaleko ili ne idu dovoljno daleko. “Stalno osvježavam definiciju riječi ‘riječi’ i ona još uvijek ne govori ništa o doslovnom nasilju”, rekao je Maza u live streamu. “Što je još gore, riječ ‘pravda’ još uvijek nema u svim situacijama riječ socijalna ispred sebe. A definicija zlostavljanja je puno previše ograničena.”

Maza nije bio dostupan za daljnja pitanja pošto je, prema njegovom twitter računu, upravo otkrio da Dictionary.com i Thesaurus.com objavljuju mnoge iste definicije i izgleda kao da rade u dosluhu. “Netko mora ovo razotkriti”, tweetao je. “Ove web stranice su jasno u krevetu ne samo jedna s drugom, već i s alt-desnicom.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.