KLAVAN: Građanska prava su oslobodila ljude; Politika identiteta je mentalno ropstvo

Andrew Klavan

Public Domain

U četvrtak, u svojoj emisiji “Andrew Klavan Show”, voditelj Andrew Klavan govori o utjecaju Pokreta za građanska prava i kako je politika identiteta i politička korektnost korupcija kojoj je cilj vezanje ljudi na vladu i “ustoličenje” rasističkih podjela.

Pokret za građanska prava je bio pokret koji nije ustoličio podjele koje su ljudima nametnuli rasisti, već je osudio rasiste ukidanjem tih podjela. Martin Luther King: “Imam san da će moje četvero djece jednoga dana živjeti u društvu u kojem im nitko neće suditi prema boji njihove kože, već prema sadržaju njihovog karaktera.”

Kako se onda današnja politika identiteta ne radi o ukidanju, već nastavljanju, pa čak i ustoličenju tih rasnih podjela? Anketa National Reviewa provedena na 173 koledža pronašla je da 46 posto nudi segregirane programe orijentacije, a 72 posto njih su domaćini segregiranim ceremonijama dodjela diploma. I sram ih bilo. To je odbojno. To je odvratno.

A ne radi se samo o rasističkim podjelama. To su bilo koje podjele koje se mogu stvoriti ili otkriti među nama. Muškarci i žene, čija je sposobnost stapanja u jedno zbog, a ne usprkos njihovih razlika, izvor i radost ljudskog života…sada se navodno moraju okrenuti jedan protiv drugoga, svađajući se zbog kojeg god razloga. Homoseksualci i heteroseksualci su međusobno suprotstavljeni. Svaka istina i norma ljudskog života mora biti uništena kako bi služila transrodnim osobama — zanemarivo malom broju ljudi, od kojih mnogi možda pate od oblika tjelesne disforije.




I naravno, ljude koji nam nameću ove podjele zapravo nije briga za skupine u pitanju: crnce, žene, homoseksualce, transrodne. To znamo, jer ako se bilo tko iz ovih takozvanih skupina identiteta protivi ljevičarskoj agendi, ako bilo koja crna ili ženska ili gay ili transrodna osoba podupire republikance ili Donalda Trumpa, on ili ona su osuđeni, izviždani, ušutkani, pogrdno nazivani i isključeni iz tablice identiteta.

To onda mora značiti da je ljevičarstvo, a ne sve te stvari u vezi identiteta, poanta svega i da se ta podjela stvara u službu ljevičarstva. Segregirali su nas u skupine i okrenuli jedne protiv drugih, a zatim bi se vlada trebala spustiti deus ex machina i nametnuti nam jednakost i pravdu.

Jer, naravno, to je ono što je ljevičarstvo: više vlade, više rješenja odozgo prema dolje, manje individualnosti, manje zajednice. Ljevičarstvo je ropstvo i da, nije ropstvo tijela kakvo smo imali u prošlosti. Već je ropstvo uma. To je ono što vam se dopušta reći i misliti, to je ono u što možete vjerovati, to su riječi koje smijete koristiti, osobne zamjenice koje smijete koristiti, to su seksualne aktivnosti koje morate odobriti i slaviti. Mi smo vlada. Mi znamo najbolje.

Govore nam da je to put do Utopije, ali to je zapravo put koji nema kraja. Samo sve više i više podjele, više i više mržnje između nas, više i više vlade koja rješava naše probleme oduzimajući nam slobodu i govoreći na što misliti i tko biti.

Amerikanci su razbijali lance gotovo 250 godina: lance južnjačkog ropstva, lance Jim Crowa, lance nacizma, lance komunizma. Vrijeme je da razbijemo ove nove lance, te mentalne lance politike identiteta i političke korektnosti.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.