KNOWLES: Ljevičarski pokret rodnog identiteta briše žene

Michael J. Knowles

U utorak, u emisiji “The Michael Knowles Show”, Knowles govori o tome kako ljevičarski radikalni pokret rodnog identiteta briše ženstvenost.

Rodni identitet, kao kategorija, u biti je mizoginična ideja jer briše žene. Mislim da se sad ovo uči u školama kao da je očito da postoji biološki spol i rodni identitet te da su te dvije stvari u potpunosti odvojene. Ne. Ne postoji stvar poput rodnog identiteta. Riječ je o potpuno izmišljenom konceptu koji su izmislili mizoginični ideolozi koji brišu žene. Ljevica govori o brisanju i obično ga koristi u smiješnim primjerima. Ovo je jedan od primjera gdje je ono istinito, gdje se zapravo događa. Gdje rodni identitet briše žene. Rodna ideologije briše žene.

Što je žena? Samo se to zapitajte. Mislim na svakoga tko prihvati rodnu ideologiju, zapitajte se, što je žena?

“Pa, ja znam da sam žena.” U redu, kako znaš da si žena? “Jednostavno duboko u sebi znam.” U redu, ja ne znam da si žena. Ako si muškarac koji govori da je žena, kako me možeš uvjeriti da čak znaš što znači biti žena? Ono što mi zapravo govoriš je da muškarac ima pravo definirati što znači biti žena. A sad ću vam dati vrlo jednostavan odgovor na pitanje što je žena: osoba koja nije muškarac. Dat ću vam definiciju onoga što je muškarac: to je osoba koja nije žena.

Spolne razlike, razlike između muškarca i žene, temeljne su za ono što smo mi. To je razlog zašto se pojavljuju na samom početku svake priče o postanku. Unutar prvih poglavlja Postanka imate spolne razlike. Eva je izvučena iz Adamovog rebra, kako bi mu bila komplementarna. Različita, ali komplementarna. Gilgameš, spolna razlika u samom početku. Postoji razlog zašto je to esencijalno za ono što jesmo. Ako nema spolnih razlika, onda ne postoji stvar poput žena. Ako nema biološke, duhovne ili bilo koje druge razlike između dva tipa ljudskih bića, onda postoji samo jedan tip. Možete nazvati taj tip muškarcem ili ga možete nazvati “tipom-ženom” ili kako god želite, ali postoji samo jedan. Ne postoji ta razlika. Dakle, rodna ideologija traži ovakvu vrstu bizarnog konformizma.

Mogli biste reći da to ne biše samo žene, možda zapravo čuva žene i briše muškarce. Jeste li ikad razmišljali o tome? No, nije tako. Jer kad brišete spolne razlike, to prirodno, smijem li reći neizbježno, ide u korist muškaraca. Kako to znam? Jer smo to počeli viđati 1960-ih i 70-ih godina s feminizmom drugog vala koji je odbijao sve tradicionalne ideje ženstvenosti. Odbijao je sve vrste tradicionalnih rodnih uloga, ali što je učinio? U ime ženskog oslobađanja, rekao je da se žene moraju početi ponašati kao muškarci.

Žene nisu mogle ostati kod kuće. Žene nisu mogle odgajati djecu. Žene u mnogim slučajevima ne bi uopće smjele imati djecu. Žene bi trebale raditi 100 sati tjedno. Žene bi se trebale natjecati u fizičkim sportovima. Žene bi trebalo unovačiti kako bi se pridružile vojsci. Žene bi trebale raditi stvari kojima muškarci iz savršeno prirodnih razloga više naginju. Kad se muškarci i žene fizički natječu, što se događa? Muškarci pobjeđuju, a žene su izbrisane. Kad se muškarci i žene poslovno natječu, muškarci često pobjeđuju. Ne uvijek i ne govorim da žene ne mogu biti savršeno kompetentni i stručni profesionalci, iznimno ambiciozne i uzdići se na vrh svojih specijalnosti. Govorim da općenito, kad se muškarci i žene natječu, muškarci pobjeđuju iz prirodnih razloga.
Zato što su muškarci skloniji biti posvećeniji poslu. Oni žele provoditi više vremena na poslu. Oni žele posvetiti više svoje mentalne energije na poslu. Oni su više usmjereni prema jednom cilju i manje sposobni pratiti više različitih stvari. Oni su općenito manje organizirani. Muškarci su općeniti manje sposobni za odgajanje, a biološka činjenica je da muškarci nisu u stanju stvoriti život. Žene prirodno mogu stvoriti život i, u većini slučajeva, žele stvoriti život i žele odgajati i podizati djecu. Dakle, postoji prirodna prednost što se tiče profesionalnog života za muškarce.

Feminizam je postavio temelje ovoj rodnoj ideologiji uzdižući tradicionalno muške atribute nad onim ženskim. Ljudi gledaju transrodnost i feminizam kao potpuno suprotstavljene i na gotovo sve moguće načine. Feminizam nastoji dopustiti ženama da definiraju ono što znači biti žena. Transrodna ideologija govori da ne postoji stvar poput muškarca i žene i, usput, muškarci mogu definirati što je ženstvenost.

Čine se suprotstavljenim osim što je rodna ideologija izgrađena na feminizmu. Kad je feminizam šezdesetih godina 20. stoljeća uzdizao svaki muški atribut, muške karakteristike, muške preference nad tradicionalno tradicionalnim idejama ženstvenosti, rodna ideologija došla je kao podli udarac na kraju i dovršila posao.

Michael Knowles je američki glumac, autor, konzervativni politički komentator, kolumnist i voditelj podcasta.