Somalijski izbjeglice iz Tucsona počeli odlaziti u teretanu kako bi ojačali… za odrubljivanje glava

Katie Pavlich

Jučer je Ministarstvo pravosuđa objavilo optužnicu protiv dvojice muškaraca, izbjeglica iz Somalije nakon što su se pokušali pridružiti ISIS-u na Sinajskom poluotoku.

Prema optužnici, dvojica muškaraca, Ahmed Mahad Mohamed i Abdi Yemani Hussein, počeli su odlaziti u teretanu kako bi ojačali i mogli lakše obavljati odrubljivanje glava.

“Dana 26. lipnja 2019. godine ili otprilike tog datuma, MOHAMED je rekao UC-u (agent FBI-a na tajnom zadatku) da će on i ‘abu’ džihad početi odlaziti u teretanu kako bi ojačali i ‘odrubili glave onim kafirima'”, navodi se u optužnici. “MOHAMED je nagovijestio da želi napraviti hidžru i zatražio pomoć od UC-a. MOHAMED je naveo da je on ‘lav koji ubija kafire i odrubljuje glave’. Pored toga, MOHAMED je rekao UC-u ‘ako odem u Siriju želim biti osoba koja odrubljuje glave kafirima, želim ih ubiti toliko, žedan sam njihove krvi’. MOHAMED je nagovijestio da želi otputovati u Siriju, Egipat i/ili Irak.”

Kafir je druga riječ za nevjernika ili ne-muslimana. Hidžra se ovdje definira kao islamska migracija ili pokret.

“Prema informacijama koje pruža Ured domovinske sigurnosti, MOHAMED je 21-godišnji zakoniti stalni stanovnik Sjedinjenih Država koji trenutačni živi u Tucsonu, Arizoni, a izvorno je ušao u Sjedinjene Države kao izbjeglica iz Somalije, HUSSEIN je 20-godišnji izbjeglica iz Somalije koji također trenutačno živi u Tucsonu, Arizoni”, nastavlja se u optužnici. “Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, MOHAMEN i HUSSEIN su u više navrata demonstrirali odanost i podršku ISIS-u te razgovarali o svojih željama i planovima za pridruživanje ISIS-u u inozemstvu, tijekom raznih snimljenih razgovora s tajnim agentom FBI-a.”

Dvojica muškaraca kupila su avionske karte kojima su 26. srpnja 2019. trebali napustiti Sjedinjene Države i otputovati na svoje odredište u Kairo, Egipat. Uhićeni su nakon prolaska aerodromskog osiguranja.