Njemačka: Vlasti odbijaju otkriti nacionalnosti ‘tražitelja azila’ u slučaju grupnog silovanja

Arthur Lyons

Njemačka policija uhitila je nekoliko muških “tražitelja azila” koje se sumnjiči da su grupno silovali 14-godišnju djevojčicu u gradu Ulmu u Noći vještica.

Petorica muškaraca, u dobi između 14 i 26 godina, identificirani su kao “tražitelji azila”, ali njemačke vlasti uskratile su javnosti njihove nacionalnosti jer osjećaju da ta informacija “nije relevantna za proces”, izvješćuje njemački dnevni tabloid Bild.

Tinejdžerska žrtva bila je vani s prijateljima proslavljajući Noć vještica kad je naišla na skupinu osumnjičenih, od kojih je jednog prethodno upoznala. Ubrzo nakon toga, migranti su uvjerili djevojčicu da ih slijedi do kuće u kojoj su je kasnije silovali.

Prema policijskom izvješću, djevojčica je odvedena u “dom jednog od osumnjičenih, gdje je potom silovana, kao što je kasnije opisala svojim roditeljima, a nakon toga i policiji”.




Prošlog petka, nakon identifikacije svih petero osumnjičenih, policija je izdala naloge za pretres četiri stana. Osumnjičeni, u dobi od 15, 16 i 26 godina, su uhićeni. Dvojica, u dobi od 14 i 16 godina, još su uvijek na slobodi, navodi policija.

Policija u susjednom gradu Neu-Ulm također istražuje još jedan slučaj grupnog silovanja koje se dogodilo na Noć vještica, izvješćuju Südwest Presse, lokalne novine sa sjedištem u Ulmu.

Prema izvješćima, dvojica osumnjičenih, od koji je jedan opisan kao “stranac”, pokušali su silovati 26-godišnjakinju, koja je na sreću uspjela odbiti njihove napade i pozvati pomoć prije nego se moglo dogoditi nešto strašno.