Studenti na tjedan dana odbacili svoje mobitele, izvijestili da se osjećaju sretniji i osvježeni

Paul Joseph Watson

Studenti na sveučilištu u New Yorku koji su sudjelovali u tjedan dana dugom testu bez mobitela izvijestili su da se osjećaju osvježeni, sretniji, fokusiraniji i opušteniji.

Sudionici na Sveučilištu Adelphi sudjelovali su u tečaju u nastojanju da prekinu svoj ciklus ovisnosti.

Jedan od studenata, Jacob Dannenberg, rekao je da je morao proći staru školu, fizički zapisujući stvari i koristeći stvarnu budilicu.

Međutim, nakon tjedan dana izvijestio je o potpunom preokretu u životu.

“Imam puno bolje odnose s drugima… to je okruženje bez stresa i nema pritiska društvenih medija”, rekao je Dannenberg.

Adrianna Cigliano odjeknula je isto mišljenje, rekavši da je bez mobitela “doista osvježavajuće i opuštajuće… Puno lakše sam mogla zaspati.”

Također je rekla da se može bolje fokusirati i koncentrirati i da su: “Domaće zadaće bile 100 posto lakše. Brže sam ih završila, bila sam ‘u zoni’.”

Profesorica Donna Freitas dovela je u pitanje štetnost koju pametni telefoni čine životima mladih ljudi.

“Činjenica da se nitko ne može fokusirati, da moji studenti ne mogu spavati… Oni se osjećaju loše o sebi radi društvenih medija i popis se nastavlja”, rekla je.

Studenti su izašli iz eksperimenta sa željom da drastično smanje vrijeme ispred zaslona i žive više u trenutku.

“Moej vrijeme pred zaslonom će se definitivno smanjiti i počet ću više cijeniti svoju okolinu pošto obično konstantno gledam u svoj zaslon.”, rekla je Ashley Castillero.

Kao što smo istaknuli u videu ispod, uporaba pametnih telefona je glavni uzročnik sve veće depresije među mladim ljudima, ali malo ljudi u mainstreamu želi to prepoznati.