WALSH: Učenica se rasplakala na odluku školskog odbora kojom se dječacima dopušta pristup ženskoj svlačionici. Ovo je jednostavno zlo.

Matt Walsh

Školski odbor Okruga 211 u Illinoisu održao je prošli tjedan glasanje te odlukom 5-2 dopustio biološkim muškarcima pristup ženskoj svlačionici u srednjoj školi Palatine. Odbor je rekao da bi se svi učenici trebali “tretirati i biti podržani na način koji je u skladu s njihovim rodnim identitetom”. Ova “podrška” očigledno zahtijeva brisanje privatnosti i sigurnosti svake djevojčice u školi.

Učenik po imenu Nova Maday, biološki muški koji se identificira kao transrodni, podnio je 2017. godine tužbu. Tužba je uslijedila nakon što je mandat Odbora za obrazovanje 2015. godina prisilio srednju školu Palatine da dopusti dječacima poput njega ulazak u kupaonice i svlačionice zajedno s djevojčicama. Škola je pokušala naći kompromis, pozivajući rodno zbunjene dječake u područja namijenjena djevojčicama, ali im ostavivši zaseban, privatni prostor za njihovu uporabu. Maday nije bio zadovoljan s tim kompromisom. On je zahtijevao pristup ne samo u ženske svlačionice, već na potpuno isto područje na kojem se djevojčice presvlače. Njegova osnovna ljudska prava su navodno prekršena na zastrašujući način ako zapravo nije u mogućnosti vidjeti djevojčice gole i ako se on sam ne skine gol pred njima.

Školski odbor je smatrao njegove poremećene argumente uvjerljivima i sad svaka djevojčica u školi mora zašutjeti i surađivati dok biološki muškarci upadaju u njihove privatne prostore. Ako vam treba pomoć razumjeti zašto je ova situacija nevjerojatno nemoralna i suluda, mogao bi vam pomoći video Daily Heralda. Novinar Heralda intervjuirao je Maday prije i nakon glasanja školskog odbora. Također je intervjuirao učenicu, Juliju Burcu. Kontrast između njihove dvije reakcije je očigledan. Zapravo, čak i ako vam ne treba pomoć razumjeti zašto je ovo ludost, svejedno preporučujem da slijedite link i pogledate prilično upečatljive snimke.

Maday, odjeven u “Queen” majicu i duge ružičaste kose, slavi odluku. Kaže da je “presretan”, nazivajući novi politiku “velikim korakom naprijed”. Međutim, naravno da se i dalje žali kako to nije dovoljno daleko. “To nije sve što smo htjeli”, rekao je, ali je “prvi korak” prema “još mnogo koraka”.

Čitavi smisao se dramatično mijenja s reakcijom Julije. Drhtavim glasom i suznih očiju kaže da se osjeća “neugodno pošto je narušena moja privatnost”. Ona objašnjava da je plivačica i da se mora presvlačiti “nekoliko puta, gola, ispred drugih učenika u svlačionici.” A opet, čak i suočena s ovim nečuvenim gaženjem njezinih osnovnih prava, ona i dalje pokušava biti što velikodušnija prema drugoj strani, priznajući “obvezu škole prema svim učenicima”, ali tvrdeći da bi se njoj također trebali prilagoditi.

Sad, moje mišljenje je da školski odbor ili Maday ili trans aktivisti koji ovo guraju ne zaslužuju nimalo ustupaka koje im ona nudi. No, želim naglasiti kontrast između dvije strane. Madaya očigledno ni najmanje nije briga za osjećaje i prava djevojčica u njegovoj školi. On ih uopće ne spominje i ne izražava apsolutnu nikakvu simpatiju prema njima. Julia, s druge strane, iako je potpuno i totalno u pravu i bilo bi opravdano kad bi vrištala uvrede ispred kamera, još uvijek pokazuje više dostojanstva i pristojnosti od druge strane.

Ovo nije komplicirano pitanje. Ovo je pitanje crno-bijelo, ispravno nasuprot pogrešnog. Moramo izvagati dvije suprotstavljene tvrdnje. S jedne strane, tvrdnje i zabrinutosti šačice rodno zbunjenih dječaka koji bi preferirali presvlačenje s djevojčicama kako bi se osjećali više poput njih, iako oni nisu djevojčice. S druge strane, tvrdnje i zabrinutosti djevojčica u školi, koje samo žele privatno mjesto za presvlačenje i korištenje toaleta.

Jedna strana zahtijeva preoblikovanje čitavog sustava u njihovu korist i da se u tom procesu ukine privatnost svake djevojke u školi. Druga strana ne pokušava nametnuti ništa nikome, ne traži nikakve posebne pogodnosti bilo koje vrste, ne traži ništa nerazumno, a čak i ne traži da se rodno zbunjeni dječaci presvlače s ostalim dječacima. Oni mogu koristiti privatne odjeljke. Oni mogu razraditi koji god aranžman žele. Sve što druga strana traži jest da njihova privatna područja — područja na kojima su u najugroženijem i najizloženijem stanju — ostanu privatna. Ovdje nema nikakvog spora. Vaga je nagnuta 100% na stranu djevojaka.

U najmanju ruku, ako podržavate prisiljavanje preplašenih i poniženih djevojčica na presvlačenje ispred dječaka, molim vas nemojte se barem pretvarati da vam je stalo do ženskih prava, osobito ženskih prava na privatnost. I molim vas nemojte više nikad propovijedati o opasnostima “kulture silovanja” ili “patrijarhata”. Vi ste voljni ugroziti sigurnost djevojčica i izložiti ih sramoti presvlačenja ispred dječaka samo u ime LGBT agende. Vi ste neprijatelji žena, a ne njihove pristalice. Budite barem iskreni u vezi toga.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.