Bivša jezidska ropkinja suočila se s članom ISIS-a koji ju je silovao

Arthur Lyons

Screenshot

Bivša jezidska ropkinja suočila se na iračkoj televiziji licem o lice sa svojim zarobljivačem, članom Islamske države, nakon što ga je nešto ranije opazila na ulicama Njemačke.

Ashwaq Hajji Hameed, oteta je i prodana u seksualno ropstvo u dobi od 14 godina nakon što je Islamska država osvojila veći dio središnjeg područja Jezida u iračkom Kurdistanu. Nakon što su koalicijske snage povratile teritorij, Hameed je uspjela pobjeći od svojih zarobljivača prije nego se naposljetku preselila u Njemačku, izvješćuje Daily Mail.

U Njemačkoj, Hameed je na ulicama Stuttgarta zaustavio Abu Humam, čovjek koji ju je kidnapirao i silovao. Tijekom susreta, Humam je navodno prijetio Hameed, upozorivši je da zna gdje živi.

Ubrzo nakon mučnog susreta, Hameed se vratila u Kurdistan kako bi živjela sa svojim ocem, zaklinjući se da više nikad neće kročiti na tlo Njemačke.




Nedavno je Hameed dobila priliku suočiti se na iračkoj televiziji licem o lice s Abu Humamom, nakon što je ovaj uhićen i zadržan u iračkom pritvoru.

“Uništio si moj život. Sve si mi uzeo. Sve o čemu sam sanjala”, rekla je Hameed.

“Sada znaš što je mučenje, kako je biti mučen, što je usamljenost. Kad bi imao bilo kakvu savjest, bilo kakve osjećaje, ne bi me silovao kad sam imala 14 godina”, dodala je.

“Bila sam stara kao tvoj sin, stara kao tvoja kćer”, nastavila je Hameed, prije nego je izgubila svijest i srušila na pod.