Farage: Anti-EU pobuna širi se Europom

Paul Joseph Watson

Čelnik Brexit stranke Nigel Farage proslavio je rezultate izbora u Velikoj Britaniji u Europskom parlamentu, rekavši da su oni dokaz odbacivanja bezličnih EU birokrata i da se pobuna širi.

Podržavši Konzervativnu stranku u bliskoj borbi s laburistima, Farage je bio jedna od presudnih osoba u postizanju velike većine koja će konzervativcima Borisa Johnsona konačno omogućiti isporučivanje Brexita 31. siječnja 2020. godine.

Farage se danas vratio u Europski parlament kako bi proslavio “početak kraja” EU.

“Nakon tri i pol godine obmanjivanja, mi ćemo napustiti ovaj zatvor nacija na kraju siječnja”, rekao je Farage.




“Mi ćemo postati neovisna, samoupravna nacija i možete se zavaravati unutar ove katedrale da je sve u redu, ali nije”, dodao je.

“Ljudi ne žele da njima upravljaju i vode bezlični birokrati… odbacuju vas”, rekao je Farage u komentarima namijenjenim čelnicima EU-a.

Vođa Brexit stranke potom je naglasio kako se pobuna protiv EU-a širi kontinentom pošto ankete javnog mnijenja pokazuju da većina Poljaka također vjeruje da će im biti bolje ako napuste Europsku uniju.

“Brexit je početak kraja ovog projekta, mi dajemo podršku Europi suverenih nacija, koje rade zajedno, koje su prijateljske, a ne koju vodi banda onih tamo u sredini”, zaključio je Farage.