Muslimanski terorist prijevremeno oslobođen iz zatvora izbo tri osobe

Danel Greenfield

Kad bi barem postojala nekakva vrsta ustanove, možda omeđena visokim zidovima, bodljikavom žicom i s plastičnim stolicama koja bi ovo mogla spriječiti.

Terorist, kojeg je ubila policija nakon što je u nedjelju u Streathamu izbo dvije osobe, automatski je pušten iz zatvora prije samo nekoliko dana, nakon što je odslužio manje od polovice svoje trogodišnje kazne zatvora zbog 13 kaznenih djela terorizma.

Sad, da je rekao bilo što islamofobno na Facebooku, bez sumnje bi još uvijek bio u zatvoru.

Nožem opsjednut 20-godišnji Sudesh Amman, upustio se u divljački pohod u južnom Londonu, ubovši muškarca u njegovim 40-ima u trbuh i žensku biciklisticu u 50-im godinama u leđa, iako su oboje preživjeli.

Sad je otkriveno da je Amman, iz Harrowa, bio zatvoren na tri godine i četiri mjeseca u prosincu 2018. godine nakon što se izjasnio krivim za posjedovanje i distribuciju terorističkih dokumenata.

Tadašnji 18-godišnjak maštao je o izvođenju terorističkog napada nožem ili kiselinom vozeći moped i također dijelio Al Qaeda propagandu na WhatsApp grupi koju je koristila njegova obitelj.

Nakon što je zatvoren radi svojih prekršaja, automatski je pušten na slobodu prije samo nekoliko dana, nakon što je odslužio polovicu svoje kazne, usprkos činjenice da su vlasti bile zabrinute zbog toga što je još uvijek držao ekstremističke stavove.




Kakva je šteta mogla nastati oslobađanjem pristalice Al Qaede koji je maštao o ubadanju ljudi? To se nije moglo predvidjeti.

Naoružana policija našla se na mjestu događaja u roku nekoliko minuta, nakon što ga je pratila zbog sumnje da će odmah počiniti teroristički napad. Nakon što se nije zaustavio, Amman je upucan ispred Boots apoteke.

Nakon divljačkog napada, premijer Boris Johnson rekao je da će vlada u ponedjeljak objaviti daljnje planove za “temelje promjene u sustavu za postupanje s onima koji su osuđeni za kaznena djela terorizma”.

Pogledajte prethodni odlomak. Upravo to je rješenje.

U prosincu 2017. godine, Amman je objavio sliku vođe Islamske države Abu Bakra al-Baghdadija, koji je u listopadu ubijen tijekom američkog napada u Siriji, i rekao bratu u poruci da će “Islamska država preživjeti”.

Baš kao što je i Amman.

Također je opisivao jazidske žene kao robinje i rekao da Kuran dopušta njihovo silovanje, a u jednoj drugoj poruci poticao svoju djevojku da odrubi glave svojim roditeljima.

Sad ima svoje djevice.