Njemačka: Sve veći udio migranata u kaznenim djelima prema policijskim podacima

Remix News

Osumnjičenici bez njemačkih putovnica počinili su 35 posto svih zločina u Njemačkoj 2019. godine, što pokazuje da oni s migrantskom pozadinom predstavljaju sve veći udio zločinaca u toj zemlji, prema statistikama koje je objavila njemačka Savezna kriminalistička policija (BKA).

Statistika zločina pokazala je još jednom da su osobe bez njemačke putovnice prezastupljene kao osumnjičenici za zločine, pri čemu je njihov udio u 2019. godini pokazao porast u odnosu na brojke iz prethodne godine.

Iako čine samo 12 posto populacije, udio stranaca među osumnjičenima za zločin iznosio je 37 posto. U slučaju ubojstva, taj udio je još veći, s gotovo 40 posto osumnjičenih koji su na popisu navedeni kao “imigranti”.

Njemačka je također zabilježila porast u seksualnim zločinima u 2019. godini, pri čemu su 8.189 osumnjičenih navedeni kao “ne-Nijemci”, što predstavlja više od trećine seksualnih zločina (36 posto).

Od 699.261 ne-njemačkih osumnjičenika, otprilike 38 posto su osobe “s migrantskom pozadinom”, prema statistici. Ne-Nijemci s njemačkim putovnicama činili su većinu ostalih osumnjičenih od tog ukupnog broja.

Iako je 2019. godine bilo sveukupno manje zločina, ozbiljni zločini poput ubojstva, seksualnih zločina i teških tjelesnih ozljeda su se dramatično povećali. Mnogi zločini ostaju neprijavljeni i prema izvješću riješeno je samo 56 posto zločina, što znači da mnogi osumnjičeni ostaju neidentificirani.

Policijski službenici i dužnosnici su također češće napadani 2019. godine, pri čemu je 31 posto osumnjičenih navedeno kao imigranti u slučajevima koji uključuju otpor ili napad na “službenike na dužnosti”. Pri slučajevima napada koji uključuju “ozbiljne tjelesne ozljede”, 37 posto osumnjičenika su imigranti.

Usprkos povećanom udjelu migranata u počinjenim zločinima, njemačka savezna vlada je obvezala policijske službenike da sudjeluju na anti-rasističkim tečajevima.




Prošla izvješća su također pokazivala slične alarmantne statistike. Izvješće iz 2019. “Kriminal u kontekstu imigracije” ukazao je na 102-postotno povećanje u broju Nijemaca koji su navedeni kao žrtve zločina koje je počinio član imigrantske zajednice, što uključuje sve one koji su ušli u Njemačku pod sustavom azila. Na primjer, u kategoriji “seksualnog prekršaja”, 3.261 Nijemac je bio žrtva seksualnog zločina u kojima je osumnjičeni bio imigrant, dok su samo 89 imigranata bili žrtve osumnjičenika njemačkog podrijetla.

Izvješće Saveznog ureda kriminalističke policije (BKA) iz prvog tromjesečja 2019. godine također je pokazalo da su kao skupina, izbjeglice, tražitelji azila i pojedinci bez prebivališta u Njemačkoj koji ne mogu biti deportirani, na njemačkom poznatiji kao Geduldete, najviše zastupljena skupina osumnjičenika za zločine u čitavoj Njemačkoj.

Budući da je većina iz ove skupine stigla 2015. godine ili kasnije, oni predstavljaju samo 2 posto njemačke populacije, ali predstavljaju osumnjičenike u 15 posto slučajeva smrtonosnog nasilja i 12 posto silovanja ili seksualnog napada.

Jedno drugo izvješće pokazalo je da 2016. godine u Berlinu polovica svih osumnjičenih za zločine nije imala njemačku putovnicu.