Švedska: Somalijski migrant uhićen zbog silovanja 12-godišnjakinje

Michel Lord

40-godišnji somalijski migrant optužen je u petak za silovanje 12-godišnje djevojčice koje se dogodilo u srijedu — drugi put da je optužen zbog napada na mlade djevojčice.

Somalijac je u Švedskoj od 2005. godine i dobio je švedsko državljanstvo 2015. godine, a sudski zapisi govore da je prevoditelj, prema izvješću Nyheter Idag.

Dana 25. lipnja 2018. godine, isti je muškarac osuđen za seksualni napad na 12-godišnju djevojčicu. U travnju 2017. godine, sreo je djevojčicu na autobusu i zamolio je da mu pomogne pronaći izgubljeni ključ. Kad je djevojčica odbila, zaprijetio joj je nožem i odveo u podrum gdje joj je rekao da će je ubiti ako ne bude šutjela te uzeo njezin mobitel koji je potom uništio. Somalijac je nakon toga prisilio djevojčicu da se skine i zlostavljao je noseći plastične rukavice.

Somalijac je zbog tog prekršaja bio osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora i tek nedavno je pušten na slobodu.




U srijedu je tako napadnuta još jedna djevojčica u parku u Norrkopingu, na istoku Švedske. Nakon što je pokrenuta potraga za počiniteljem, policajci su opazili Somalijca koji je sišao s vlaka u blizini mjesta zločina noseći odjeću umrljanu blatom, a nakon uhićenja mu je u jednom od džepova pronađen mobitel djevojčice. Također je nosio plastične rukavice koje su bile identične onima koje je koristio u napadu 2017. godine.

Tužitelji su u petak inzistirali da Somalijac bude optužen za drugi napad.

Seksualni napadi koje počinjavaju migranti postali su uobičajena pojava u Švedskoj. Prošle godine, četiri afrička migranta su optužena za grupno silovanje 13-godišnje djevojčice u okrugu Örebro, kao što je prethodno izvijestio Voice of Europe.