Farage upozorava na invaziju budući da na britanske obale pristiže rekordan broj migranata

Arthur Lyons

Nigel Farage, glavni arhitekt Brexit kampanje i bivši vođa UKIP-a, upozorio je britanski narod na “početak invazije” nakon što je više od 300 ilegalnih migranata uhvaćeno u prelasku Engleskog kanala tijekom vikenda “Pobjede u Europi”.

U petak, britanske granične snage ukupno su presrele osam brodica koje su prevozile 145 migranata, što označava novi rekord. U subotu su s britanske strane Kanala presreli 82 migranata, dok francuske vlasti tvrde kako su tijekom vikenda od prelaska spriječile 77 migranata.

Tijekom čitavog vikenda koji je obilježavao 75. godišnjicu završetka Drugog svjetskog rata u Europi, francuske i britanske vlasti ukupno su uhvatile 304 migranata, izvješćuje Kent Online.

On onih presretnutih, više od 220 stiglo je do Engleske uz pomoć britanskih pograničnih vlasti. Velika većina migranata tvrdi da je iz Iraka, Irana, Afganistana i Sirije. Kao i uobičajeno, većina su muškarci.

“Na dan našeg nacionalnog slavlja, ponižavaju nas na našoj južnoj obali”, napisao je Farage. “Kao što sam i predvidio, rekordan broj ilegalnih imigranata doveden je u Dover. Duž čitave obale ima ih još mnogo više.”

“Ovo je početak invazije”, upozorio je Farage.




Farage, koji vjeruje da je značajan dio prelazaka prošao neopaženo, tvrdi da je stvarni broj migranata koji su stigli na britanske obale mnogo veći nego što je izviješćeno.

Početkom ovog mjeseca, britanska policija izdala je upozorenje Farageu nakon što je prijavio migrantski brod koji je stigao u Dover, poručivši mu da slijedi pravila “esencijalnog putovanja” koja su uspostavljena tijekom krize Wuhanskog koronavirusa. U objavi na Twitteru, Farage je žestoko kritizirao britanske pogranične snage, napisavši: “Pogranične snage bi trebale štititi naše granice, a ne biti taksi služba za ilegalne imigrante.”