HOROWITZ: Ne radi se o rasi

David Horowitz

Ljevica koristi još jednu crnu žrtvu.

Crni muškarac je uhićen i ubijen u činu gnjusnog nasilja dok je bio vezan lisicama i bespomoćan. Trojica kolega policajaca, u neposrednoj blizini policajca ubojice, promatrala su zločin, slušali crnog muškarca kako zapomaže za svoj život i nisu ništa učinili kako bi ga zaustavili. Sljedećih nekoliko dana bijesna je gomila razbijala američke gradove, pljačkajući trgovine, paleći zgrade, policijske automobile i američke zastave, pa čak i ubijala pojedince koji su se našli na njihovom putu. Ponuđeno obrazloženje za njihovo nasilje i kriminalne činove: oni prosvjeduju protiv rasističkog sustava — ili slikovitijim riječima senatora Bernieja Sandersa, “grotesknog sustava urođenog rasizma i ekonomskog dispariteta koji sad treba srušiti više nego ikad prije.” Ovi napadi na Ameriku su ono o čemu se zapravo radi u ovim neredima. Sandersov “groteskni sustav urođenog rasizma” je ljevičarska fantazija koja potiče bijes prosvjednika kao i njihovo nasilje, koje je usmjereno ne samo protiv bijelih Amerikanaca, već i protiv crnih Amerikanaca, čija su susjedstva i trgovačke centre Sandersovi drugovi više nego rado zapalili.

Nitko ne zna točne motive koji su zapravo vodili časnika Dereka Chauvina da oduzme život Georgea Floyda i to na tako brutalan način. Chauvin je bio loš policajac s dugim dosjeom pritužbi zbog nedoličnog ponašanja i s već tri ubojstva na svom rezimeu. No, postavimo najlogičnije objašnjenje: on je bio rasist. A takvi su bili i trojica njegovih suučesnika. Što nam ovo govori o “grotesknom sustavu urođenog rasizma” u Americi? Apsolutno ništa.

Postoji li policajac ili političar, od predsjednika prema dolje, ili publikacija koja je u tjednu ubojstva Georgea Floyda ustala u obranu ubojice? Postoji li neki javni glas koji tvrdi da su postojale olakšavajuće okolnosti — na primjer, da se opirao uhićenju — koje bi opravdale taj čin? Nije ga bilo. Glavni državni odvjetnik savezne države Minnesote je crnac; potpredsjednik gradskog vijeća je crnac, kongresnica tog okruga je crna. Normalan pogled na ovo pitanje prepoznao bi ga kao izolirani incident u koji su bila upletena četvorica loših policajaca koje su demokratski političari koji kontroliraju državu davno trebali ukloniti iz policijskih snaga.

Ali ovo nisu normalna vremena. U toj istoj izjavi, Sanders je optužio predsjednika Trumpa za “zagovaranje nasilja” protiv crnih zajednica diljem nacije jer je pozivao na red i zakon, dok je u isto vrijeme hvalio one prosvjednike koji su mirno prosvjedovali. Živimo u doba kad Demokratska stranka i njezini čelnici povezuju crnu zajednicu sa svojim zločinačkim elementima kako bi optužili bijele Amerikance kao “bijele supremaciste”, nositelje “privilegija bijele kože” — termin koji su skovali Weathermen, domaća teroristička skupina 1960-ih godina.

Poticanje plamena mržnje prema bijelim ljudima, protiv policije, protiv američkog predsjednika i same Amerike, svakodnevna je poruka demokratskih lidera poput Kamale Harris, Elizabeth Warren, Stacey Abrams i Joea Bidena. Ovu mržnju još više potenciraju ljevičarski mediji koji mrze Trumpa i Ameriku. Ta mržnja je sad urodila gorkim plodom širom nacije.

Međutim, postoje glasovi — crni glasovi na ljevici — koji vide kroz sve ovo licemjerje. Atlanta je veliki američki grad kojim su desetljećima upravljali crni političari. U Atlanti, prosvjednici su napali CNN Centar, mjesto mrežnog kanala koji neumoljivo napada Trumpa, bijelu Ameriku i njezin navodni rasistički sustav. CNN za nerede otvoreno krivi “bijele supremaciste”. Crni reper iz Atlante po imenu “Killer Mike” imao je ovo za reći o ulozi CNN-a u poticanju mržnje, čije su se kokoši vratile natrag u kokošinjac: “Volim CNN, voli Cartoon Network. Ali želio bih sada ovo reći CNN-u: ‘Prestanite svakog dana hraniti strah i bijes. Prestanite poticati osjećaj straha među ljudima. Dajte im nadu.”

Gotovo svaki dužnosnik u Minneapolisu koji može utjecati na policiju Minneapolisa i na odluku o zadržavanju Dereka Chauvina u policijskim snagama usprkos njegovom alarmantnom zapisu je demokrat: guverner, državni odvjetnik, kongresnica iz Minneapolisa i gradonačelnik. Gradsko vijeće se sastoji od 12 demokrata i jednog člana Zelene stranke. Demokratska stranka je taj “sustav” koji štiti loše policajce i koji je doveo do smrti Georgea Floyda.

Baš kao što su demokrati štitili loše policajce, jednako tako su ohrabrivali prosvjednike poticanjem mita o američkom sustavnom rasizmu, ne osiguravajući dovoljnu policijsku prisutnost kad je započelo rasulo, koja je to mogla sasjeći u korijenu te napadajući Trumpa zbog “veličanja nasilja”, kad je ovaj upozorio izgrednike da će se, ukoliko lokalne vlasti ne zaštite građane, sili suprotstaviti silom.

Organizatori nasilja bile su dvije ljevičarske organizacije — Antifa i Black Lives Matter. Sve do početka nereda u Minneapolisu, državni odvjetnik i bivši predsjednik Demokratskog nacionalnog odbora, Keith Ellison, na svojoj je web stranici ponosno isticao sliku na kojoj je reklamirao Antifa-in priručnik za vođenje građanskog rata. Blizina nereda u Minneapolisu koji je predvodila Antifa, potaknula je Ellisona na uklanjanje fotografije, budući da bi Antifa-ino razaranje njegovog glavnog grada očigledno dovelo do lošeg publiciteta.

Rasističku organizaciju Black Lives Matter, koja je nekoliko godina vodila rat protiv policije, službeno podržava Demokratska stranka i u više je navrata pozvana u Obaminu Bijelu kuću, a financiraju je, kao i Antifa-u, demokratski donatori poput Georgea Sorosa.

Čelnici Demokratske stranke su bez iznimke širili laž da postoji otvorena sezona lova na crne Amerikance koju provodi (bijela) policija. Oni zanemaruju spomenuti činjenicu da policijske stanice u velikim gradovima često vode crni Amerikanci; da je zapravo veća vjerojatnost da će crni policajac ubiti crnog osumnjičenika nego bijeli policajac te da je vjerojatnost da će policija ubiti nenaoružanog crnca manja nego da ga pogodi munja. Crni muškarci čine 6% populacije, ali su odgovorni za više od 50% ubojstava ili nasilnih zločina. To je razlog zašto je gotovo svaki cause célèbre građanskih prava u posljednjih pedeset godina uključivao susrete sa zakonom, a ne rasističkim osvetnicima iz opće populacije.

Demokratski lideri poput Sandersa, Warren i Harris hrane mit da je za ekonomsku nejednakost krivo sustavno ugnjetavanje crnaca, dok je većina Afroamerikanaca u srednjoj klasi, a izvor pretjeranog siromaštva je loše ponašanje pojedinaca. Statistički je dokazano da će neimanje djece izvan braka i završena srednja škola izvući pojedinca iz siromaštva. Demokratska stranka kontrolira gotovo sve propale javne škole u naciji u kojima iz godine u godinu 40% učenika ne uspije maturirati, a 40% onih koji to uspije je funkcionalno nepismeno.

Demokratske socijalne politike i politička ovisnost o učiteljskim sindikatima su 100% odgovorne za te nedostatke. Obrana demokrata svog neobranjivog ponašanja je okrivljavanje Trumpa i republikanaca za nastale nejednakosti i nazivanje svih svojih kritičara rasistima. Demokrati su vjenčani za kolektivističku ideologiju pod nazivom politika identiteta, koja briše pojedinca i individualnu odgovornost kako bi optužila i smatrala odgovornom rasu, kako se ispostavlja bijelu rasu. To je zatrovani bunar demokratskih politika i razlog zašto su se samoprozvani šampioni “crnih ljudi” osjećali toliko slobodnima da obeščaste sjećanje na Georgea Floyda paljenjem američkih gradova kako bi nastavili svoj građanski rat protiv Sjedinjenih Država.

David Horowitz je američki konzervativni aktivist, novinar i autor, osnivač Slobodarskog centra David Horowitz (DHFC) i urednik časopisa FrontPage.