Marion Maréchal: Ne moram se ispričavati kao bijela osoba ili Francuskinja

MArtin Rousset

France 3 Auvergne-Rhône-Alpes via YouTube

Marion Maréchal, nećakinja čelnice stranke Nacionalnog okupljanja Marine Le Pen, nedavno je kritizirala Black Lives Matter aktiviste zbog “oskvrnuća sjećanja na naše pretke” i “pljuvanje po našoj povijesti”.

Jučer, u videu koji je objavljen na društvenim medijima, bivša političarka Nacionalnog okupljanja detaljno je govorila o pokretu Black Lives Matter, kao i o prosvjedima, neredima i pljačkanju koje se događa diljem Zapada kao odgovor na smrt Georgea Floyda i Adame Traoréa.

“Ne moram se ispričavati kao bijela osoba ili kao Francuskinja”, rekla je Maréchal u videu objavljenom na Facebooku. “Možete vidjeti na što smo svedeni zbog toga što smo se pozicionirali na takav način. Ja se ne moram ispričavati zbog smrti prekršitelja, Adame Traoréa, slučajne smrti koja se dogodila nakon uhićenja koje nije bilo vezano za njegovu boju kože, nego za zločin koji je navodno počinio.”




“Ne moram se ispričavati jer nisam kolonizirala nikoga… Nisam porobila nikoga jednako kao što sve te političke skupine i politički aktivisti nikad nisu bili kolonizirani ili porobljeni”, nastavila je Maréchal.

Bivša 30-godišnja političarka je nakon toga komentirala BLM, Antifu i ostale ljevičarske ekstremiste koji su srušili i oskvrnavili spomenike diljem Europe i Amerike.

Oni “oskvrnjuju sjećanje na naše pretke, pljuju po našoj povijesti, pročišćuju naslijeđe i ruše naše kipove”, rekla je, dodajući da je “ono što se priprema iza ove propagande zastrašujuće”.