Francuski filozof Eric Zemmour: Znamo odakle dolazi divljaštvo, ali mediji to prikrivaju

Remix News

Screenshot: YouTube/Europe 1

Govoreći o velikoj francuskoj migrantskoj populaciji, francuski je filozof i novinar Eric Zemmour rekao da iako je zemlja svjesna tko počinjava napade i nasilne zločine, mediji odbijaju izvješćivati o tome.

Zemmour je iznio svoje opaske kao dio gostujućeg panela u televizijskom programu Face à l’Info, u kojem je razgovarao o priljevu migranata u Europu i korespondirajućem porastu kriminala.

Zemmour, francuski Židov rođen u Alžiru koji radi kao kolumnist za vodeće francuske novine, Le Figaro, poglavito je istaknuo da mainstream mediji ignoriraju priče francuskih građana kad postaju žrtve migrantskih zločina, dok vlada u mnogim slučajevima zauzima migrantsku stranu, a vlasti procesuiraju žrtve.

“Čitavo francusko društvo ne pribjegava divljaštvu. Što je onda? Mi znamo odakle divljaštvo dolazi”, rekao je. “Mi svi znamo tko počinjava te napade. Mi svi znamo tko je pregazio policajku Melanie. Mi svi znamo tko je ubio vozača autobusa u Bayonneu. Mi znamo tko razbija sve u zabavnim parkovima. Mi znamo tko prlja plaže Marseillesa. Mi znamo kome je zabranjen pristup bazenima u Švicarskoj. Mi znamo sve to. Mi znamo tko su to: 99,9% su djeca sjevernoafričkih i afričkih imigranata”, rekao je Zemmour, prema RAIR Foundation, koja je prevela njegove primjedbe iz emisije Face à l’Info.

“To ne znači da to rade svi imigranti iz Magreba i Afrike. Naravno da ne. Međutim, to znači da obično znamo tko su oni i znamo tko su njihove žrtve. Mi znamo da je to Melanie i da se ubojice Melanie zovu Youssef ili tako nešto.”

“Mi svi znamo sve to i također znamo da novine to ne žele reći”, rekao je.

Zemmout je naveo brojne zločine visokog profila koje su ovog ljeta počinili migranti ili građani migrantskog podrijetla protiv francuskih ljudi, uključujući slučaj Phillipea Monguillota, vozača autobusa kojeg je na smrt pretukla skupina mladih migranata nakon što ih je zamolio da nose maske kad su ušli u njegov autobus nez karata.

Uz to, spomenuo je slučaj policajke Mélanie Lemée, koju je namjerno udario i ubio afički muškarac na motoru koji je pokušavao pobjeći policijskoj kontroli. U vjerojatno jednom od najistaknutijih ubojstava ovog ljeta, 23-godišnja Axelle Dorier ubijena je u brutalnog naletu automobilom Youcefa T., koji ju je vukao svojim vozilom gotovo kilometar prije nego ju je ostavio umrijeti.

Ovog ljeta, migrant iz Ruande priznao je zločin podmetanja požara u katedrali u Nantesu rijekom razdoblja kad se Francuska suočavala s valom napada na svoje crkve.

Zemmour je također primijetio ogroman porast u takozvanim “zločinima iz strasti” kojima je Francuska svjedočila tijekom ljeta. Rekao je da je to uvelike povezano sa zatvaranjima zbog koronavirusa, što znači da su mnogi migranti i oni migrantskog podrijetla ostali ove godine u Francuskoj, umjesto odlaska na odmor u inozemstvo.

“Svi znamo zašto [je porastao zločin]. Većina tih mladih ljudi nije mogla otići kući tijekom ljetnih praznika i tako su ostali ovdje. Zapravo, to je bilo prvo ljeto u kojem smo morali živjeti zajedno. To je istina. Prije toga nismo živjeli zajedno, kao što je čuveno rekao Gérard Collomb, znate, “Mi živimo jedni pored drugih”, rekao je Zemmour.

Nastavio je rekavši da mnogi od njih imaju “lošu reputaciju” u svojim zemljama, uključujući Alžir.

“Alžirci misle da su oni vrlo loše odgojeni, bezobrazni i nasilni. Alžirci to ne mogu podnijeti”, rekao je Zemmour. “A alžirska policija je nešto stroža od naše.”

Zemmour je nedavno napadnut i zaprijetili su mu fizičkim nasiljem dok je šetao ulicama Pariza. Zbog njegovih primjedbi da se muslimani ne integriraju u Francusku, već je “koloniziraju”, također ga je procesuirala francuska vlada.

Usprkos prijetnjama s kojima se suočio, Zemmour je jedan od najpoznatijih intelektualaca u zemlji koji nastavlja dijeliti svoje mišljenja ne samo o imigraciji, već i o feminizmu, LGBT pitanjima i očuvanju Zapadne civilizacije.