GREENFIELD: Demokrati su bili za nerede prije nego su bili protiv njih

Daniel Greenfield

Screenshot: YouTube/The Sun

Godine 2018., mediji su pisali blistave priče o stotinama članica Ženskog marša koje su sudjelovale u “izravnoj akciji” ometanja senatskih saslušanja u Kongresu.

Stotine članica radikalnih ljevičarskih skupina upalo je na saslušanja i nakon toga bilo uhićeno. Njihove putne troškove i jamčevinu za ometanja pokrila je organizacija Ženskog marša. Radikali Marša i drugih ljevičarskih skupina blokirali su hodnike, prijetili članovima Senata i na balkone objesili prosvjedne transparente. Demokrati su ih u svemu tome bodrili.

Kad je ljevičarska rulja napala Vrhovni sud lupajući po njegovim vratima, MSNBC je taj događaj nazvao “izvanrednim trenutkom” i slavio rulju koja “opsjeda Vrhovni sud” i “sučeljava se sa senatorima”.

“Ako vidite bilo kojeg člana tog kabineta u restoranu, u robnoj kući, na benzinskoj stanici, iziđite, okupite mnoštvo i otjerajte ih”, poticala je rulju zastupnica Maxine Water ranije te godine.

Kasnije je demokratski član Zastupničkog doma rekao za MSNBC: “Oni će ih apsolutno uznemiravati.”

Godine 2020., Black Lives Matter izgrednici vandalizirali su Lincolnov spomenik i Spomenik Drugom svjetskom ratu, zajedno s kipovima Gandhija, generala Kosciuszka i Andrewa Jacksona. Rasistički nasilnici marširali su gradom započinjući požare, uključujući onaj u povijesnoj crkvi te pokušali opsjedati Bijelu kuću. Pokušaji borbe protiv BLM terorizma saveznih tijela za provedbu zakona lažno su osuđeni kao brutalni napadi na “mirne prosvjednike” te kao “militarizam” i “fašizam”.

Demokratski članovi Doma prihvatili su prijedloge zakona za zaštitu rasističkih rulja od policije. U međuvremenu je BLM rulja opsjedala Bijelu kući i borila se s osobljem Tajne službe, navodno prisilivši evakuaciju predsjednika Trumpa i njegove obitelji u bunker.

To je bila nova normala koju su demokrati i mediji entuzijastično podržali.

Fond za jamčevinu koji je podržalo osoblje iz kampanje senatorice Kamale Harris i Bidena usredotočilo se na izvlačenje izgrednika i pljačkaša iz zatvora. Zajedno s ostalim kriminalcima.

Demokrati i njihovi mediji su u posljednje četiri godine podržavali i normalizirali nasilne prosvjede, uključujući one čija su meta bili javni dužnosnici i zakonodavna tijela. To je uključivalo uznemiravanje dužnosnika, uništavanje imovine i napad na službenike za provedbu zakona.

Sad, dok demokrati očekuju da će preuzeti vlast, odjednom su odlučili da su neredi loši.

Prije nego su Save America prosvjedi uopće započeli, iste one vlasti u Washington D.C.-u koje su slavile i štitile nerede Black Lives Matter, pripremale su se za represiju.

“Želimo vojsku, želimo trupe iz drugih država van Washington D.C.-a”, urlala je gradonačelnica Muriel Bowser kad je BLM napadao nacionalne spomenike i Bijelu kuću.

“Nećemo dopustiti ljudima poticanje nasilja, zastrašivanje naših stanovnika ili uzrokovanje razaranja u našem gradu”, sad inzistira Bowser, zahtijevajući izlazak Nacionalne garde kako bi zaustavila prosvjede.

Osim ako su demokrati, zaboravila je napomenuti.

Državni odvjetnik D.C.-a general Karl Racine odgovorio je na napad Black Lives Matter osuđujući policiju. Objavio je izjavu lažno optužujući predsjednika Trumpa da je na “nenasilne prosvjede odgovorio taktikom sličnom onoj ratnoj”.

“Mi — gradonačelnica, Vijeće, OAG i MPD — se moramo obvezati da ćemo stati između naše zajednice i čizme tiranije. I mi moramo djelovati prema toj obvezi. Mi moramo započeti s obećanjem da ćemo braniti naše stanovnike od zla dok se angažiraju u mirnim, nenasilnim prosvjedima.”

“Moja je razina anksioznosti velika. Moje pripreme su čak intenzivnije od toga”, rekao je Racine medijima prije pro-Trumpovog Save America skupa.

Dvostruki standard je očigledan i nesumnjiv. Demokrati i mediji slavili su nasilne prosvjede Black Lives Matter. Oni su bili suučesnici u prethodnim invazijama na Kongres i uznemiravanju izabranih dužnosnika. Ali sad su željeli nasilne nerede koje mogu osuditi.

A takvi neredi bi korisno spremili na spavanje sva daljnja pitanja o namještenim izborima.

Nakon masivnog mirnog skupa Save America prosvjednika, kojima se obratio predsjednik Trump, manja skupina uputila se prema Kongresu. Gradska je policija međutim reagirala prilično drugačije nego je to bio slučaj na prethodnim Black Lives Matter i četiri godine ljevičarskih skupova.

U sučeljavaju koje je uslijedilo, brojni rubni elementi, neo-nacisti, Groyperi, Boogaloo Bois, ljevičarsko-libertarijanska anarhistička skupina koja surađuje s Antifom i Black Lives Matter, iskoristili su priliku kako bi nanijeli štetu i medijima priredili foto-seansu. Nažalost, neki legitimni konzervativni prosvjednici koji su ušli u zgradu uhvaćeni su u nasilju.

No, medijske zvijezde sučeljavanja nisu konzervativci i bili su protiv Trumpa.

Jedna fotografija prikazala je Nicka Fuentesa (koji to negira – op. a.) , alt-desničarskog vođu Groypera čija je antisemitska skupina prethodno prekinula događaj Turning Point USA otjeravši Donalda Trumpa Jr.-a s pozornice i Tima “Baked Alaska” Gioneta, bivšeg pristašu Black Lives Matter i zaposlenika BuzzFeeda, koji ima povijest kretanja naprijed-nazad između alt-desnice i ljevice.

Druga se čini da prikazuje Matthewa Heimbacha, ranije člana Nacionalsocijalističkog pokreta, navodnog vođu neo-nacista, koji je prethodno na sudu tvrdio da je predsjednik Trump kriv za njegove postupke i da bi Trump trebao snositi zakonsku odgovornost.

Jednako kao u Charlottesvilleu, marginalne ličnosti koje su bile neprijateljske prema predsjedniku Trumpu, republikancima i konzervativcima zauzele su središnje mjesto po nalogu medija.

Svrha čitavog ovog cirkusa bila je pružiti propagandnu priliku ljevici.

Ogorčenost radi prosvjeda je farsa koja dolazi od strane političkog pokreta koji je zagovarao teroriziranje izabranih republikanskih dužnosnika, koji je pomogao u invazijama na Kongres i koji je podržavao Black Lives Matter nerede koji su, osim teroriziranja D.C.-a, također uništili veći dio zemlje.

Zašto je razbijeno staklo na Capitol Hillu toliko dragocjenije od razbijenog stakla koje je okončalo snove vlasnika trgovina u Kenoshi? Gdje je bio sav taj bijes, suze prolivene za našom zemljom kad su Black Lives Matter nasilnici razbijali trgovine diljem zemlje, pljačkajući ih i napadajući njihove vlasnike u takvim razmjerima da se brzo nakupila šteta u visini od 2 milijarde dolara?

“Molim vas, pokažite mi gdje piše da prosvjednici moraju biti pristojni i miroljubivi”, lajao je CNN-ov Chris Cuomo dok je njegova televizijska postaja prikazivala nerede i pljačku u New Yorku.

Neredi su očigledno pogrešni. Osim kad demokrati i mediji odluče da to nije istina.

Zloglasni citat Martina Luthera Kinga, “neredi su jezik nesaslušanih”, pojavio se u časopisu Time, USA Today i na CNN-u. “Nasilje je bilo od presudnog značaja za uspjeh pokreta za građanska prava 1960-ih godina”, tvrdio je članak urednika u Washington Postu. AP je pozivao novinare da umjesto “nereda” koriste riječ “ustanak” u opisu nasilja, dok su sugerirali da prosvjedi mogu bili nasilni i da se izvješćivanje ne bi trebalo usredotočiti na “uništavanje imovine”, već umjesto toga na “ishodišne pritužbe”.

Podružnica jednog od pet velikih izdavača objavila je knjigu pod naslovom “U obranu pljačke”.

Ne možete normalizirati nasilje i potom očekivati da će to biti jednostrana stvar. Nakon mjeseci u kojima je BLM rulja napala zgradu saveznog suda u Portlandu, bacala eksplozivna sredstva i usmjeravala lasere u oči predstavnika zakona, rušila kipove širom zemlje i ozlijedila na stotine policajaca, demokrati i njihovi mediji su odjednom ogorčeni.

Da mi je znati kako je, usred svih tih nereda, netko mogao doći na ideju da su neredi u redu?

Zakoni djeluju samo kad se primjenjuju na sve. Kad je nasilje u redu za neke, a nije za druge, tada slijedi nasilna borba sve dok se ne postigne totalitarni monopol nad nasiljem.

Ili dok ne dođemo k pameti.

Malo je sumnje koja je strana političkog spektra slavila i zagovarala nasilje više od stoljeća. Vrlo različita sudbina Klanovaca i Weathermena, kamp-prikolice za prve, a akademske karijere za potonje, pokazala je za koju je stranu političko nasilje ne samo prihvatljivo, već i vrijedno hvale. A ovo nije ništa drugačije.

Suprotno tvrdnjama medija, republikanci nikad nisu normalizirali nasilje. I politička moć republikanaca ne ovisi o političkom teroru i nasilju. Ljevičarska moć je ta koja nužno ovisi o njima.

Ljevica je započela novo doba političkog nasilja 2016. godine. Može ga isključiti kad god to poželi.

Problem je u tome što neće, a neliberalni partizani i prateći kulturni establišment nikad se neće usuditi sugerirati da bi možda trebalo biti manje nereda i prijetnji.

A to znači da će nasilje eskalirati. Oportunisti će iskoristiti trenutak i glumiti agente provokatore, stvarajući nezaboravne slike medijskim propagandistima kako bi opravdali represiju.

Prosvjednici u D.C.-u imali su legitimne pritužbe. I još uvijek ih imaju. Ogorčenost zbog ukradenih izbora neće se suzbiti na ovakav način. Masovni pokret u D.C.-u je stvarni otpor.

Postoji mnogo ironije u citiranju “neredi su jezik nesaslušanih” u opisivanju rasnih nereda pokreta s neograničenom političkom i korporativnom podrškom, čija se poruka cijelo vrijeme čuje, ali ne i obraćanje pokretu koji se iskreno ne sluša. Prije početka borbi, gotovo da nije bilo medijskog pokrivanja predsjednikovog govora i skupa.

Tiskovne konferencije koje spominju izborne prijevare se ne prenose. Članci i video zapisi koji preispituju izbore se cenzuriraju. To je istinski glas nenaslušanih kojih je više nego ikad.

Demokrati i mediji normalizirali su nasilje kad su bili u oporbi i sad žele normalizirati represiju političkih prosvjeda i govora u očekivanju preuzimanja vlasti.

Ali medijska izvrtanja nisu stvarni život. I puno je lakše razbiti zemlju nego je ponovno sastaviti.

Daniel Greenfield je istraživački novinar i pisac koji se usredotočuje na radikalnu ljevicu i islamski terorizam.