SPENCER: Vlada njemačke savezne države odlučila da za islamski poziv na molitvu preko zvučnika nije potrebna dozvola

Robert Spencer

Evo nekoliko uzbudljivih vijesti za one koji nestrpljivo očekuju dolazak naše veličanstvene multikulturalne budućnosti. Kulturna granica je prijeđena. A implikacije toga, osim očekivanih hosana uobičajenih zagovornika globalizma i multikulturalizma, su zloslutne.

U ponedjeljak su njemačke novine Junge Freiheit izvijestile da se “prema vladi savezne države Hessen, pozivi mujezina mogu obavljati bez dozvole.” Hesijanci imaju prilično ozloglašenu prošlost, još otkad su kao plaćenici služili u britanskoj vojsci tijekom Američke revolucije, a ovo nije ništa bolje. Državna vlada objasnila je u odgovoru na upit Alternative za Njemačku (AfD), stranke koja se protivi masovnoj migraciji: “Suprotno pretpostavci dotične stranke, za muslimanski poziv na molitvu nije potrebno odobrenje (kontrola imisije), sa ili bez zvučnika. Odobrenja stoga nisu dodijeljena i stoga se ne mogu povući ili opozvati.”

Upit AfD-a primijetio je da je islamski poziv na molitvu emitirao preko zvučnika “u mnogim slučajevima popraćen masovnim neodobravanjem pogođenog nemuslimanskog stanovništva, koje je mujezinov poziv smatralo izrazom islamske dominacije i kršenjem njihovog vlastitog vjerskog i kulturnog identiteta.”

Hessenska državna vlada odbacila je takve zabrinutosti i implicirala da su zabrinute stranke pokazale netrpeljivost samim izražavanjem takvih zabrinutosti: “U društvu koje daje prostor različitim uvjerenjima, ne postoji pravo na poštedu kontakta s odstupajućim izjavama vjere ili vjerskim simbolima, čak i s aspekta tzv. negativne vjerske slobode.”

Dakle, to je to. Sad se svi uhvatimo za ruke i zapjevajmo “Internacionalu” marširajući u veličanstvenu multikulturalnu budućnosti, je li tako? Možda, ali hessenska državna vlada možda ne očekuje budućnost kakvu će zapravo dobiti. Kad država Hessen dozvoljava javno emitiranje islamskog poziva na molitvu, što ona točno dopušta? Ezan, molitva na arapskom, ide ovako:

Alah je najveći (Allahu akbar); intonirano četiri puta.

Svjedočim da nema drugog Boga osim jedinog Alaha (Ashhadu anna la ila ill Allah); intonirano dva puta.

Svjedočim da je Muhamed Alahov poslanik (Ashhadu anna Muhammadan rasul Allah); intonirano dva puta.

Hodi na namaz (Hayya alas salah); intonirano dva puta.

Hodi na spas (Hayya alal falah); intonirano dva puta.

Alah je najveći (Allahu akbar); intonirano dva puta.

Nema drugog Boga osim jedinog Alaha (La ilah ill Allah); intonirano jedanput.

Dr. Gavin Ashenden, bivši kapelan britanske kraljice, koji je dao ostavku na svoj položaj prosvjedujući protiv čitanja Kurana u škotskoj crkvi, primijetio je da je “muslimanski poziv na molitvu dramatičan primjer islamskog trijumfalizma. On proglašava superiornost islama u odnosu na ostale religije i time baca Isusa u ulogu šarlatana i lažljivca. Muslimanski bog Allah je nespoznatljiv i nema sina. Isus je, stoga, bio varalica zbog tvrdnje da su On i Otac jedno.”

Je li Hessen doista mudar zbog dopuštanja opetovanog emitiranja, u povijesno kršćanskoj zemlji, izjave o superiornosti islama, vjere koja usmjerava svoje pristaše da vode rat protiv kršćana i ostalih nemuslimana i potlače ih kao inferiorne pod hegemonijom vjernika (usp. Kuran 9:29)?

Je li Hessenu mudro emitirati poklič “Allahu akbar”, toliko omiljen džihadskim teroristima širom svijeta? Glavni otmičar 9/11, Mohammed Atta, napisao je u svom pismu prije izvršenja svoje džihadske misije: “Kad započne sukob, udarite poput boraca koji se ne žele vratiti na ovaj svijet. Uzvikujte ‘Allahu akbar’, jer to utjeruje strah u srca nevjernika.” To je razlog zbog kojeg je džihadski ubojica iz Fort Hooda, Nidal Malik Hasan, vikao isto pucajući na trinaest Amerikanaca u studenom 2009. godine i zašto ga je toliko drugih džihadista koristilo u osnovi kao najavu da će nemuslimani uskoro umrijeti.

No, danas će se u Njemačkoj svaka takva zabrinutost odbaciti kao “islamofobna”. Angela Merkel je nesumnjivo sigurna da će muslimanske zajednice u zemlji biti zahvalne i udvostručiti svoje napore kako bi postali lojalni, produktivni građani te prekinuti sve džihadske aktivnosti. Zar ne? To je način na koji će se to sigurno odvijati. Niti jedan musliman neće ozbiljno shvatiti izjave ezana o islamskoj superiornosti i uvažiti pozive iz Kurana na vođenje rata protiv nevjernika. Hoće li? U današnjoj multikulturalnoj Njemačkoj, takva je ideja nezamisliva!