OWENS: Cardi B je simptom bolesti našeg društva

Candace Owens

Screenshot: YouTube/23 Yhb

Mediji predstavljaju Cardi B kao uzor ženama i mladim djevojkama. Govore nam da je ikona seksualnog oslobođenja, primjer ženskog “osnaživanja“. Prikazuju je kao žestoku feministicu, a 2020. godine čak je proglašena “Ženom godine” u časopisu Billboard, s naslovom u kojem je medij citirao izjavu Cardi — i ovo je stvarni citat — “Volim pravdu. Ali također volim tresti svojom pi*kom.” Nedavno je njezin nastup na 63. godišnjoj dodjeli nagrada Grammy popraćen gromoglasnim pljeskom naših obožavanih mainstream medija, pri čemu je časopis Variety pozdravio njezinu “poruku seksualnog osnaživanja“, dok je CNN hvalio njezin “seksualno pozitivan nastup“.

No, evo istine. Cardi B je simptom sveprisutne bolesti naše kulture: bolesti koju promovira ljevica i predstavlja pod krinkom primicanja i osnaživanja žena. Međutim, to je u stvarnosti toksična ideologija i totalna suprotnost istinskom feminizmu.

Svaka žena koja je iskrena prema samoj sebi to svakodnevno osjeća. To vidimo na društvenim mrežama, u našoj zabavnoj industriji i na vijestima. Naše je društvo postalo duboko bolesno, a kao što svatko tko je pretrpio ozbiljnu bolest zna, možete se izliječiti tek kad prvo priznate da ste bolesni. Moramo prestati poricati istinu i dijagnosticirati ovu bolest ili će se ona nastaviti širiti.

Ono što Cardi B prodaje nije samoosnaživanje. To je samoponižavanje. Ono što mlade djevojke diljem Amerike uče od Cardi B jest da mogu privući pažnju i divljenje skidanjem ispred čitavog svijeta i simuliranjem seksualnog odnosa s drugim ženama. To će ih, govore im, “osnažiti”. To je, navodi CNN, “pozitivno” — “seksualno pozitivno”, što god to značilo. Ali stvarnost je takva da je ono što se “skida” zapravo njihovo dostojanstvo.

Ne slažete se? Pokažite mi oca ili majku ili sestru ili brata koji bi bili ponosni gledajući svoju voljenu osobu kako se ponaša kao Cardi B ili Megan Thee Stallion prošle nedjelje.

Biti mladom ženom u našem društvu već je gotovo nemoguć izazov, koji još više otežava metastaziranje društvenih medija u stalno obilježje u njihovim životima. Svaki dan, svaki sat, svaku minutu obasipane su porukama i slikama koje im govore tko i što moraju biti. Cardi B ovog svijeta postavljaju standarde tog ponašanja onom najranjivijem djelu naše populacije, a taj je standard duboko štetan.

Ono što je mladim djevojkama potrebno jest podrška pri odrastanju u dostojanstvene žene, a ne slijepo poticanje da postanu otvoreni i besramni seksualni objekti za izričito uživanje muškaraca.

Želim zaključiti izravnim obraćanjem cilju ove toksične kulture, mladim djevojkama i ženama koje mi često šalju pitanja u vezi toga kako navigirati današnjim društvom.

Zapitajte se je li pažnja koju ćete možda dobiti oponašajući Cardi B ili Megan Three Stallion vrijedna vašeg dostojanstva i samopoštovanja. Zapitajte se je li degenerirano ponašanje Cardi B vrijedno malog trofeja izrađenog od bezvrijednog metala. Zapitajte se jesu li žene poput Cardi B uistinu sretne. Jesu li sretne u svojim vezama ili u svojim životima? Mislim da ćete otkriti da su mnogi od tih navodnih uzora — duboko — nesretni.

Neki će ovo pitanje pokušati razrijediti kao još jednu plitku političku raspravu, ali presudno je da shvatimo kako Cardi B ukazuje na daleko dublji problem. Ovdje se ne radi o desnici ili ljevici — radi se o dobrom i pogrešnom. Kontinuirano promicanje toksične poruke Cardi B, zajedno s njezinim uzdizanjem na mjesto kulturne heroine, simptom je bolesti koja inficira naše društvo. Bolesti nedostatka morala, dostojanstva, poštovanja prema ženama.

Što dulje izbjegavamo tu istinu, teže ćemo se oporaviti. Naše mlade djevojke i žene zaslužuju daleko, daleko bolje.

Candace Owens je američka autorica, producentica, konzervativna komentatorica i voditeljica emisije “Candace”.