GREENFIELD: Istina o Bidenovom lažnom ratu s Rusijom

Daniel Greenfield

Biden je pokušao biti FDR, ali u tome nije uspio. Sad se zadovoljava glumeći senilnog starijeg JFK-a.

Ako gledate 5 minuta CNN-a ili bilo koje druge kabelske vijesti, mogli biste povjerovati da smo na rubu rata s Rusijom. U to žele da vjerujete isti oni ljudi koji su tvrdili da je predsjednik Trump radio za Rusiju. Njihov novi rat s Rusijom je stvaran poput Russiagate-a.

Demokrati se žele boriti protiv Rusije do zadnjeg republikanca.

Oni ne namjeravaju voditi pravi rat. Njihovi su lažni ratovi s Rusijom napadi na republikance.

Russiagate je došao nakon što su demokrati proveli osam godina dajući Putinu sve što je zaželio, s Hillary i reset tipkom i Psaki koja je pozirala u šeširu ukrašenim srpom i čekićem.

A to je bilo samo ono što smo znali. Dubina izdaje mogla se dotaknuti tek kad je Obama uhvaćen na vrućem mikrofonu kako uvjerava ruskog predsjednika na odlasku Dmitrija Medvedeva da su “Ovo moji posljednji izbori. Nakon mog izbora imat ću više fleksibilnosti”, na što je Medvedev odgovorio: “Razumijem. Prenijet ću ovu informaciju Vladimiru.”

Tema o kojoj se raspravljalo bio je još jedan lažni sporazum o projektilima s Rusijom. Predsjednik Trump je kasnije odbio obnoviti ugovor o naoružanju koji je Rusija rado kršila osim ako ne dobijemo bolje uvjete.

Biden je obećao da će ga obnoviti bez ikakvih preduvjeta. A to je i učinio.

Da biste vjerovali da će Biden postati oštar i pokrenuti rat s Rusijom, morali biste također vjerovati u postojanje snimke Trumpa iz moskovskog hotela i u sve ostale gluposti i laži Russiagate-a.

Čak i dok Bidenova administracija izdaje besmislene prijetnje “razornim” posljedicama i najavljuje “katastrofu” za Rusiju, također je jasno dala do znanja da u Ukrajini neće biti trupa.

Također neće biti sankcija na Putinov cjevovod Nord Stream 2 (jedan od njegovih lobista je Schumerov sponzor), iako je Bidenova administracija ubila cjevovod Keystone XL, kao i grčko-izraelski Istočno-mediteranski cjevovod. Bidenova administracija upravo je završila lobirajući demokrate kako bi opstruirali sankcije Nord Streama 2 koje je predložio senator Ted Cruz.

Je li čudno što je Biden potpisao “manji upad” Rusije?

Jedini način da uopće dođe do rata između Rusije i SAD-a bio bi da Putin odluči napasti Poljsku. A čak bi i tada ista administracija koja je predala Kabul talibanima, ostavljajući Amerikance iza neprijateljskih linija, pretvorila Varšavu u novi Saigon.

Bidena možete optužiti za mnogo stvari, ali ratni huškač nije jedna od njih.

Ratni huškači ne isključuju slanje trupa prije nego se invazija uopće dogodi, niti najavljuju da bi manji upad bio u redu. Oni ne ostavljaju Amerikance na neprijateljskom teritoriju niti šalju novac svakom neprijatelju od Irana do talibana i Sjeverne Koreje.

(Izaslanik Bidenove administracije Kimu Manjem najavio je da je spreman poslati “humanitarnu pomoć” Sjevernoj Koreji “bez obzira na napredak u denuklearizaciji”.)

Ali Biden bi volio lažni rat s Rusijom. A to vjerojatno želi i Putin.

Demokrati već neko vrijeme igraju ovu igru, dižući napetosti s Rusijom u medijima, dok iza kulisa ostaju dobri prijatelji. Što više javnost misli da bi se rat mogao dogoditi, to se demokrat u Bijeloj kući čini herojskijim i oštrijim. A kad se ne dogodi rat koji se nikad nije ni trebao dogoditi, oni također ispadaju veliki mirotvorci.

Scenarij Kubanske raketne krize ponavljan je bezbroj puta. Tijekom Hladnog rata to je bila korisna obrana od optužbi za simpatije prema komunizmu. Sad je to neuspješan pokušaj napada na republikance i odvraćanja javnosti od neobuzdane inflacije, masovnog nereda u ekonomiji, pandemije, kriminala na ulicama i desetak drugih neuspjeha Bidenove administracije.

Ali većina Amerikanaca ne obraća pažnju i nije ih briga.

Nakon četiri godine Russiagate-a, Putin i Biden daju jedan drugome što žele. I Biden i Putin žele izgledati čvrsto, a Rusi također žele izvući bilo kakve ustupke od Ukrajine i Europe. Biden vrši pritisak na Ukrajinu da se to dogodi, ali ukrajinska vlada zna da može ignorirati Bidena jer on ionako ne nudi nikakvu podršku.

Možda će doista doći do invazije i rata, ali on neće uključivati Sjedinjene Države. Istočna Europa, poput Bliskog istoka, naučila je na težak način da Amerika pod demokratima nije saveznik i da se na nju ne može računati da će učiniti ništa osim izdavanja priopćenja za javnost i prodaje.

Bliski istok je odgovorio s Abrahamovim sporazumom koji nastavlja zbližavati Izrael i sunitska naftna kraljevstva zbog zajedničkog razočaranja s Obamom i Bidenom. Istočna Europa će se također morati okrenuti samoj sebi, izgradnjom novih unutarnjih saveza kako bi spriječila ne samo izravne invazije, već i napade poput masa iračkih muslimanskih migranata koje je Putinova marioneta u Bjelorusiji bacila na poljsku granicu i napada migranata na mađarske teritorijalne granice.

Što god Istočna Europa učinila ili ne učini, Amerika neće biti dio toga.

NATO je uglavnom fikcija. Ideja da bi Amerika i Europa zaratile s Rusijom zbog invazije na NATO naciju (a kamoli na ne-NATO zemlju poput Ukrajine) je još jedan mit.

Kad su ruski zrakoplovi napali turski zračni prostor, što je dovelo do prvih žrtava i razmjene vatre između NATO članice i Rusije od kraja Hladnog rata, nije se dogodilo ništa osim anksioznih sastanaka u kojima su članice NATO-a jasno dale do znanja da ne žele biti uključene u sukob. Poruka je primljena. Turska se sprijateljila s Rusijom i učinila je svojim novim trgovcem oružja.

Sjedinjene Države neće ratovati s Rusijom, a Rusija neće ratovati s nama.

Ni Biden ni Putin ne žele voditi svjetski rat. A da postoji bilo kakva šansa da se to dogodi, vojnici bi ovog trenutka odlazili kući. I jedni i drugi profitiraju od iluzije rata.

Biden se želi pretvarati da je zaustavio rat, a Putin želi dokazati da je Amerika slaba.

Vjerojatnost je da će do trenutka kad sve ovo završi obojica proglasiti pobjedu svojim biračima, ali samo Putin će zapravo pobijediti, dok će Biden izgubiti.

Biden se namjerava boriti protiv Rusije. Ali lažne napetosti odvraćaju pažnju, koliko god ograničenu, od cijena benzina, obaveznih maski za lice i rastuće stope ubojstava u velikim gradovima. A kad se ova farsa završi, Biden će preuzeti zasluge za sprječavanje rata kojeg nikad nije bilo.

Daniel Greenfield je istraživački novinar i pisac koji se usredotočuje na radikalnu ljevicu i islamski terorizam.