IBRAHIM: Džihadistički sadizam

Raymond Ibrahim

FrontPageMag

Jedan od najgorih zločina koje je Azerbajdžan počinio protiv Armenije tijekom prošlotjednog napada je silovanje, divljačko sakaćenje i klanje žene koja je služila u armenskim snagama.

Riječima načelnika Glavnog stožera Edwarda Asaryana, u govoru održanom prošlog petka u Jermuku, jednom od mjesta koje je Azerbajdžan žestoko granatirao:

Činili su zločine na našim borbenim položajima nad našim vojnicima, uključujući vojnikinje. Ne mogu pronaći riječi kojima bi opisao način na koji su jednu vojnikinju raskomadali, odsjekli joj noge, prste i ogolili je. Ovo je nečuvena okrutnost.

Snimka ovih zvjerstava, koju su očigledno snimili sami azerbajdžanski vojnici, a koju su mi poslali e-mailom, prikazuje hrpe osakaćenih i obezglavljenih armenskih vojnika, uključujući navedenu ženu. Ona izgleda gola, s odsječenim objema rukama i nogama. Jedno njezino oko je jasno iskopano. Iz usta joj vire odsječeni prst, a drugi se čini kao da joj viri iz intimnih dijelova tijela.

To je doista uznemirujuća, ako ne i dijabolična slika. Azerbajdžanski vojnici koji snimaju svoj ručni rad, a koji uključuje nekoliko drugih osakaćenih i obezglavljenih armenskih muškaraca, mogu se čuti kako se smiju i šale u pozadini.

Ubijena žena identificirana je kao “36-godišnja Anush Apetyan, majka troje djece [koja] je navodno živa zarobljena u Jarmuku i potom silovana, mučena i raskomadana od strane azerbajdžanskih vojnika”.

Odsijecanje prstiju ove žene vidljivi je znak da u pozadini sakaćenja stoje džihadistički motivi.

Uostalom, islamski sveti spisi puni su poziva na teroriziranje, sakaćenje i masakriranje nevjernika (nemuslimana). Nakon što je objavio “Utjerat ću strah u srca nevjernika”, Allah poziva muslimane da “odsjeku njihove glave i odsjeku svaki vrh njihovih prstiju” (Kuran 8:12). Druga kazna za nevjernike koji “šire nered po zemlji je smrt, razapinjanje, odsijecanje njihovih ruku i nogu poprijeko…” (Kuran 5:33).

Također je vrijedno napomenuti da su se preci moderne Turske i Azerbajdžana — naročito Osmanlije, koje štuju i nastoje oponašati — uvelike oslanjali na ovakve taktike psihološkog ratovanja u kontekstu dobro poznatog hvalisanja njihovog proroka Muhameda: “Postao sam pobjednik terorom” — koji uključuje i zvjerstva poput ovog.

Niti su nedavna sakaćenja ove armenske majke i njezinih suboraca nenormalni ratni zločin. Takvo je ponašanje uobičajeno otkad je prvi put izbio rat između ovih dviju nacija krajem 2020. godine. Na primjer, azerbajdžanski su vojnici “mučili do neprepoznatljivosti” mentalno poremećenu stariju Armenku tako što su joj sadistički odsjekli uši, ruke i stopala, prije nego što su je konačno pogubili.

Slično tome, video snimka prikazivala je kamuflirane vojnike kako savladavaju i tjeraju postarijeg Armenca, koji plače i moli ih za milost, dok ležerno pokušavaju nožem zarezati njegov vrat.

U međuvremenu, na Zapadu — gdje se potpuna i samopožrtvovna potpora Ukrajinu smatra svojevrsnim “sakramentom” — malo koji medij i političar govori ijednu riječ o ovim stalnim zvjerstvima koja se počinjavaju nad Armencima.