Talijanski populistički lider održao skup, upozorio migrante “Vrijeme je da počnete pakirati kofere”

Jim Hoft

Talijanski populistički lider Mattero Salvini upozorio je migrante na skupu održanom u subotu da je “Besplatna vožnja gotova. Vrijeme je da počnete pakirate kofere.”

AP je izvijestio:

Novi talijanski populistički čelnici obilježili su utemeljenje Talijanske republike sudjelovanjem u vojnoj paradi u subotu — a zatim su obećali da će početi stvarati nova radna mjesta i izbaciti migrante.

“Besplatna vožnja je gotova”, rekao je čelnik talijanske Lega Nord stranke i novi talijanski ministar unutarnjih poslova, upozoravajući migrante na skupu. “Vrijeme je da počnete pakirate kofere.”

Najava budućih masovnih deportacija došla je kao podsjetnik da Italija ima odlučnu anti-imigranstku, desničarsku stranku u vladajućoj koaliciji — i da će se Europska unija suočiti s novim partnerom koji upravlja četvrtim najvećim gospodarstvom u uniji.

Prije toga, Salvini se pridružio premijeru Giuseppe Conteu i ostatku novoimenovanog kabineta kako bi prisustvovao paradi povodom Dana republike. Talijanski zrakoplovni akrobatski sastav letio je u brišućem letu iznad središta Rima i ostavio trag u crvenim, bijelim i zelenim bojama talijanske zastave.

Prikaz nacionalnog ponosa odlika je svakog Dana republike, ali ove je godine zauzeo posebno značenje nakon što je u petak u Italiji označen kraj tromjesečnih političkih i financijskih previranja prisegnućem nove populističke i euroskeptične vlade koja je alarmirala Europu.

Conte, profesor prava koji je uspio uzdignuti svoju stranku iz relativne obskurnosti i dovesti je na čelo vladajuće koalicije anti-establišmentskog pokreta 5-zvjezdica i Lige, izjavio je da je subotnja proslava uspjela smiriti sve tenzije prethodnih dana.

“Ovo slavlje naše republike je za sve nas”, rekao je.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here