Golden State Warriorsi su nekako uspjeli postati još bolji.

Williams Boyd

Screenshot: YouTube/Sports Center

Golden State Warriorsi dogovorili su prelazak centra Demarcusa Cousinsa, slobodog igrača, u svoje redove, izvijestio je Yahoo Sports.

Cousins dolazi u klub nakon što je proveo godinu dana igrajući za New Orleans Pelicanse. Doživio je ozljedu ahilove tetive i nije igrao do kraja sezone. U 48 utakmica koje je odigrao u dresu Pelicansa, Cousins je u prosjeku zabijao 25,2 koševa i imao 12,9 skokova prije nego što se ozlijedio. Sada će se prodružiti momčadi koja je već sada prepuna zvijezda u vidu Stephena Curryja, Klaya Thompsona, Draymonda Greena, Andre Igoudale i Kevina Duranta.

Pelicansi su napravili trade za Cousinsa 2017. u vrijeme All-Star utakmice nakon što je Cousins izjavio da želi napustiti momčad Sacramento Kingsa. Cousins je četiri puta bio član All-Star momčadi i pridružit će se postavi za koju svi članovi imaju barem jedan all-star nastup (Curry, Thompson, Durant, Igoudala i Green). U toj momčadi, oni imaju 26 zajedničkih all-star nastupa.

Warriorsi su upravo izgubili centra JaVale McGeeja od Los Angeles Lakersa, nakon što je McGee bio startni centar u postavi pobjedničke momčadi prvenstva. U onome što se čini prirodnom progresijom, Warriorsi su se dali u potragu i potpisali Cousinsa.

Cousins će potpisati jednogodišnji ugovor s Warriorsima, vrijedan 5,3 milijuna dolara. Bilo je glasina da je Cousins bio u razgovorima s Lakersima, ali Warriorsi su na brzinu uzeli Cousinsa pokušavajući zaraditi garancije da će obraniti naslov iduće godine.

U ovom trenutku, ovo je svijet Golden State Warriorsa, a mi živimo u njemu. U ovom trenutku, ovo je momčad iz video igre. Čini se da su Warriorsu na putu prema još jednoj NBA tituli. Želi li NBA da jedna momčad bude neporažena? Jer stvarno ne pomažu svom brendu dozvoljavajući da se ovakvi potezi ostvaruju. Pripremite se za još jednu sezonu s predvidljivim završetkom!