KLAVAN: Rock zvijezda želi papi objasniti teologiju [Satira]

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/BBC America

Ovo što slijedi je satira.

Madonna kaže da bi Isus Krist odobrio pobačaj. Ne, ne prava Madonna. Da, pravi Isus Krist. I ne, ne izmišljam ovo. Ocvala pop zvijezda koja se nazvala po majci Božjoj govori da bi prava majka Božja odobrila uništavanje pravog ljudskog života u tijelu prave ljudske majke i objasnila da je došla do tog zaključka nakon vrlo dugog, teškog razdoblja u kojem nije imala pojma o čemu dovraga priča i da je idiot.

Madonna je rekla voditelju intervjua da bi se željela sastati s papom kako bi razgovarala o tom pitanju i dodala kako misli da bi papa zapravo bio voljan susresti se s njom. Još uvijek ne izmišljam.

Madonna je potom glasno zamišljala što bi rekla papi tijekom njihovog sastanka. Što nije čudno kao što zvuči, pošto je glasno zamišljanje što bi Madonna mogla reći papi popularna igra ispijanja među ljudima koji su pili drvni alkohol začinjen s halucinogenima. Madonna je rekla da bi nježno poučila Rimskog pontifa, rekavši mu — i da, ovo je stvarni citat: “Razgovarajmo o Isusovom gledištu o ženama. Što doista mislite da je mislio o ženama? I ne mislite li da bi se Isus složio da žena ima pravo izabrati što će učiniti sa svojim tijelom?”




U nevjerojatnoj slučajnosti, ispada da je papa već razmatrao ta ista pitanja čak i prije nego ih je Madonna postavila. Kakve su šanse? Međutim, začudo, papa je zaključio da, ne, Isus nije za pobačaj. Zapravo, na nedavnom pro-life okupljanju, papa je pobačaj usporedio s plaćenim ubojstvom, pitajući publiku: “Je li dopušteno odbaciti život kako bi se riješio problem? Je li dozvoljeno unajmiti ubojicu kako bi se riješio problem?”

Madonna je odgovorila na papine primjedbe rekavši da nije mislila da će to biti test i da će pitanja biti toliko teška. Obećala je da će se vratiti s nekim odgovorima kad prestane biti idiotkinja.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.