Zaposlenik Googlea otkrio da je netko slučajno prebacio računala na ‘zlo’

The Babylon Bee

MOUNTAIN VIEW, KALIFORNIJA — Nakon niza kontroverzi koje su okruživale Googleove težnje cenzuriranja videozapisa na YouTubeu i utjecanja na rezultate izbora, IT direktor Floyd Parker dobio je zadatak shvatiti što se zapravo dogodilo multi-gazilijuna dolara vrijednoj kompaniji.

“Oops! Evo ga!” Uzviknuo je Parker nakon što je otvorio postavke Windowsa na jednom od računala zaposlenika. “Imaš postavku moralnosti računala pomaknutu do kraja na potpuno zlo.” Parker je pokazao zaposleniku kako pomaknuti klizač u drugom smjeru, bliže dobrom.

No Parker je ubrzo otkrio da su sva računala u Googleu postavljena na potpuno zlo. “Uuuu čovječe! Stvarno ću imati pune ruke posla danas”, rekao je.




Međutim, čim je Parker počeo mijenjati postavke moralnosti na Googleovim mašinama, one su se počele pregrijavati i uskoro nakon toga tehnološki gigant ostao je bez napajanja. “To je čudno. Navodno sustavi ovdje nikad nisu bili dizajnirani da se nose s velikom razinom dobrote”, rekao je Parker češkajući se po glavi. “Izgleda da danas imam puno posla za napraviti.”

Parker je otpušten kasnije tog dana. Nismo mogli doprijeti do Googlea radi izjave.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.