WALSH: Antifini nasilnici brutalno napali novinara. Evo stvarnog razloga zašto ih demokrati još uvijek odbijaju osuditi.

Matt Walsh

Tijekom vikenda, banda nasilnih, fašističkih kukavica ironično poznatijih pod imenom Antifa, okupila se zbog nasilnih nereda u središtu Portlanda. Svako okupljanje Antife izaziva nasilne nerede. Skupina ne postoji ni zbog jedne druge svrhe osim za priređivanje tih nereda. A ovaj je bio još gori od uobičajenog.

Andy Ngo, konzervativni novinar, bio je okružen i napadnut od gomile Antifinih terorista u pokušaju medijskog pokrivanja prosvjeda. Ngoa su pretukli i posprejali raznim supstancama, od kojih su neke navodno uključivale milkshakeove začinjene mješavinom cementa. Napad ga je koštao posjeta bolnici s krvarenjem mozga. Imao je sreće. Neki od Antifinih lupeža vitlali su metalnim cijevima i šipkama. Muškarac je završio na hitnoj s teškim ozljedama glave nakon što je pretučen metalnom cijevi dok je pokušavao zaštititi starijeg čovjeka kojeg su pretukli metalnom šipkom.




Iako su ti ljudi, pojedinačno, hrpa feminiziranih slabića koji izgledaju kao da bi jedva mogli izdržati uvodni sat joge, oni su svejedno opasni teroristi. Čak i feminizirani slabići postaju ozbiljna prijetnja kad tvore velike skupine i koriste tupe instrumente. Antifa bi trebala biti nemilosrdno ismijavana kao banda gubitnika iz roditeljskih podruma, što zapravo i jest, ali također mora biti osuđena kao teroristička organizacija i prijetnja društvu.

Međutim, ako pogledate našu slavnu kolekciju predsjedničkih kandidata Demokratske stranke, nećete naći takvu osudu. Dok ovo pišem, Kamala Harris, Cory Booker, Joe Biden, Bernie Sanders i ostala klika (s izuzetkom Andrew Yanga – op. a.), nije izustila niti jednu riječ neodobravanja u vezi Antife. Novinar je završio u bolnici s ozljedama glave, drugi je pretučen metalnom polugom, anarhisti su širili teror na ulicama velikog američkog grada, a muškarci i žene koji žele voditi našu zemlju 2020. godine nisu se čak mogli prisiliti spomenuti taj događaj — a kamoli osuditi ga.

Liberalni mediji su također uglavnom ostali šutjeti. Najstrastvenija osuda Antife došla je od Briana Steltera, CNN-ovog “dopisnika za medije”. Stelter svoju emisiju često usredotočuje na stvarne ili percipirane napade na medije, tako da nije imao previše izbora i morao je priznati činjenicu da je član medija pakosno napadnut dok je pokušavao obaviti stvarni novinarski posao. No, Stelter je proveo samo 40 sekundi govoreći o neredima, koje je okarakterizirao kao “prosvjed”, a najsnažniji termin koji je mogao prizvati kako bi opisao brutalno premlaćivanje novinara jest “neprihvatljivo”. Potom je brzo prebacio na reklame i krenuo dalje.

U međuvremenu, dok su mediji i demokrati ignorirali grozno Antifino nasilje, ugledni ljevičari otišli su na društvene medija kako bi ga branili. Jedna verificirana korisnica Twittera zagovarala je premlaćivanje svojih političkih protivnika ciglama. Osoblje Koalicije ljudskih prava okrivilo je Ngoa za napad na njega samoga, tvrdeći da je “provocirao” svoje napadače. Sve ovo nije ništa neuobičajeno.




Pokušajmo sad zamisliti koliko bi reakcija bila drukčija da su ti Antifini banditi zapravo bili Trumpovi pristaše. Zamislimo da je gomila prosvjednika u MAGA kapama brutalizirala CNN-ovog novinara — recimo, Jima Acostu — i poslala ga na hitnu s ozljedama mozga. Zamislite da su trčali ulicom mašući metalnim polugama i olovnim cijevima i napadali slučajne prolaznike. Svi znamo što bi se nakon toga dogodilo. Najmanje tjedan dana medijskog pokrivanja od 0-24. Izjave žestokih osuda od strane svakog demokrata u zemlji — osobito predsjedničkih kandidata — koji bi požurili do najbliže kamere kako bi dali odlučne i emocionalne izjave. Ne moramo to čak ni zamisliti. Upravo to se i dogodilo kad se u siječnju skupina srednjoškolaca nasmiješila jednom američkom Indijancu.

Bila bi preblaga izjava nazvati ovo samo dvostrukim standardom. To je to, ali također i nešto više. Čovjek ne može izbjeći zaključak da mnogi ljevičari u ovoj zemlji — to uključuje one koji vode Demokratsku stranku i medije — ne žele osuditi Antifu jer se zapravo slažu s Antifinim ciljevima i njezinom taktikom. Oni također vjeruju da oni od nas s pogrešnim mišljenjima nemaju pravo biti sigurni i zaštićeni dok zastupamo ta mišljenja. Oni također žele pobijediti svoje ideološke neprijatelje s olovnim cijevima. Ali za njih ne bi bilo politički svrsishodno da to učine sami. I tako dopuštaju Antifi da obavlja njihov prljavi posao dok oni sjede po strani i potiho se osmjehuju.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.