Otkazan plan stavljanja žene na Mjesec nakon što su saznale koliko je hladno na njegovoj površini

The Babylon Bee

SAD — Plan NASA-e za stavljanje žene na Mjesec iznenada je otkazan u fazi planiranja nakon što su žene astronauti koje su se prijavile za misiju otkrile koliko hladno postaje na Mjesecu.

“Negativnih 280 stupnjeva Fahrenheita tijekom noći? Ne hvala”, rekla je jedna znanstvenica NASA-e koja je odabrana za misiju. “Mislim da tamo neće pomoći čak ni pokrivač pod kojim se skupljam tijekom zime, proljeća i nekih dijelova ljeta.”

Planeri misije istaknuli su da je na putu prema Mjesecu u svemiru zapravo vrlo vruće i da rashladni sustavi letjelice mogu držati stvari na razumnoj temperaturi od nekih 20-tak stupnjeva Celzijusa tijekom cijelog putovanja. Također su rekli da će se spustiti u blizini mjesečeve zore kako bi osigurali što veću moguću udobnost. Ali žene su rekle da je bilo kakav boravak u blizini područja koje je toliko hladno “nezamisliv”.




Inženjeri su pokušali riješiti problem postavljanjem termostata na površinu Mjeseca kako bi se žene astronauti mogle ugrijati. Također su razmotrili prizemljenje tijekom najtoplijeg dijela lunarnog dana, u kojem temperatura može doseći 260 stupnjeva. Žene bi time riskirale da budu spaljene do smrti, ali su izjavile da je i to bolje od hladnoće.

Međutim, naposljetku su kandidatkinje za misiju odlučile da je to rizik koji nisu bile spremne preuzeti.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.