Socijalistička utopija upropaštena nakon što je dijete protreslo farmu mrava

The Babylon Bee

BOULDER, COLORADO — Bio je to socijalistički raj. Svi su radili zajedno u harmoniji i dijelili plodove svog rada na jednake dijelove. No, tada je došlo do katastrofe. Katastrofe u obliku sedmogodišnjeg Timmyja Gundersona.

“MRAVIIII!”, navodno je vikao Timmy tresući farmu mrava svoje starije sestre kao da pokušava resetirati Etch A Sketch.

Do tog trenutka, farma mrava bila je model istinskog socijalizma. Bez tržišta. Bez kapitalista koji se bogate na radu drugih. Samo svi koji sudjeluju u plemenitom poslu kopanja tunela i žetvi sjemenja te šećerne vode koju je svakodnevno pružala jedanaestogodišnja Molly Gunderson. Iako je zajednica malo pridonosila u vidu umjetnosti i glazbe, bilo je to fer i pravedno društvo bez kriminala i siromaštva.




“Desnica bi mogla iskoristiti ovaj kolaps još jednog socijalističkog društva”, rekao je profesor Clinton Morris. “Ali važno je napomenuti da ono što se dogodilo nije bio neuspjeh socijalizma. Ono što je uzrokovalo njegov neuspjeh bile su vanjske sile, to jest mali Timmy.”

Ipak, nada postoji pošto su preživjeli mravi već počeli s ponovnom izgradnjom. A poduzete su i nove mjere kako bi se spriječilo ponavljanje iste katastrofe, to jest stavljanje farme mrava visoko na policu s knjigama. Možda će se ovaj put socijalističko obećanje savršenog društva obistiniti.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.