Izolirano pleme eruptiralo u slavlju nakon što ih je ateistički misionar informirao da život nema nikakvog smisla

The Babylon Bee

PAPUA NOVA GVINEJA — Nakon višemjesečnog sporog, mukotrpnog jezičnog rada i kompletnog prevođenja Iluzije o Bogu na njihov materinji jezik, ateistički misionar uživao je u plodovima svog rada dok je čitavo pleme s kojim je radio eruptiralo u ritualističkom slavlje nakon što je počelo vjerovati da život nema nikakvog objektivnog značenja.

U posebnom predavanju koje je održano na seoskom trgu, misionar je održao strastveni govor u kojem je tvrdio da Bog ne postoji i da smo svi samo zvjezdana prašina bez bilo kakvog konačnog značenja ili svrhe.

“Vidim da ste religiozni ljudi”, rekao je, pokazujući na njihove plemenske relikvije i ukrase širom sela. “Pa, danas samo ovdje kako bih zamijenio vaše vjerovanje u ljute bogove, kojima morate prinositi žrtve i činiti dobra djela kako biste ih umirili, s dobrim vijestima da su vaši životi apsolutno bezvrijedni.




“Ozbiljno, ništa od toga nije važno. Mi svi smo samo visoko evoluirani primati koji plešu prema našoj DNK, stoga radite što god želite. Nije me briga”, dodao je na kraju.

Nakon nekoliko trenutaka napete tišine, članovi plemena počeli su skakati gore dolje u radosnom plesu, urlajući “EE-TAOW!! EE-TAOW!!”, što je izraz radosti i čuđenja na njihovom jeziku. Plemenske starješine odjenuli su se u svetu odoru i obojali svoja lica dok je ples trajao satima, a pripadnici plemena dignuli su ateističkog misionara na svoja ramena proslavljajući svoju novootkrivenu nadu da je sve što su ikada znali jednostavno rezultat hladne, bezobzirne slučajnosti.

U vrijeme objavljivanja, pripadnici plemena su oblikovali fedora šešire od paprati i objavljivali odbojne ateističke memeove na Facebooku.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.