‘Ilegalna imigracija predstavlja prijetnju europskoj kulturi i civilizaciji’, kaže ministar vanjskih poslova

Arthur Lyons

Screenshot: VOA

Mađarska nacionalna populistička vlada upozorila je da masovna nezakonita migracija u Europu ugrožava budućnost kontinenta, kulturu i njezinu civilizaciju, ponovno potvrđujući svoje “suvereno pravo” odbijanja multikulturalizma.

Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova zemlje središnje Europe, također je imao oštre riječi za Europsku uniju zbog njezinih napora da zaobiđe pokušaje zaustavljanja ilegalne migracije preko Mediterana talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija.

U intervjuu s Voice of America, Fideszov Szijjártó je objasnio: “Imamo vrlo jasnu politiku. Želimo očuvati Mađarsku kao mađarsku zemlju. Imamo pravo na to. Mađarska ima suvereno pravo da odlučuje kome dopustiti ulazak na teritorij zemlje i s kim bismo željeli živjeti zajedno.”

Szijjártó je također objasnio da Mađarska priznaje i prihvaća stav nekih europskih zemalja da je “migracija nešto poželjno”, ali da ova vlada ne drži isto mišljenje i da se ne bi trebala kažnjavati zbog “drugačijeg razmišljanja”.




“Mi mislimo da ilegalna migracija predstavlja prijetnju europskoj budućnosti, prijetnju europskoj kulturi i europskoj civilizaciji”, jasno je izjavio vrhovni diplomat, dodajući da je Mađarska “zemlja koja se strogo drži nacionalnog identiteta, koja bi htjela očuvati vjersku baštinu, povijesnu baštinu i kulturnu baštinu” te da ih “ne želimo izgubiti”.

Tijekom intervjua s američkim medijem, mađarski diplomat je također odbacio tvrdnje globalista da je masovna migracija samo životna činjenica koja se u konačnici ne može zaustaviti.

“Mi Mađari dokazali smo da se, uz potporu zemalja središnje Europe koje su poslale trupe i policajce na našu južnu granicu, [ilegalna] migracija može zaustaviti”, naglasio je Szijjártó.

Također je govorio o tome kako se masovna migracija morem također može zaustaviti, kao što je dokazao talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Kad je govorio o Salviniju, Szijjártó je rekao: “Ali, nažalost, umjesto da bude podržan od strane Bruxellesa, on doživljava stalne napade od strane europskih institucija.”