Nenaoružani policajac u kritičnom stanju nakon brutalnog napada mačetom u istočnom Londonu

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/The Sun

Policajac je teško ranjen u četvrtak nakon “iznenadnog i brutalnog” napada mačetom u istočnom Londonu u ranim jutarnjim satima.

Prema službenom priopćenju metropolitanske policije u Scotland Yardu, policajac je napadnut nakon što su on i još jedan uniformirani časnik pokušali zaustaviti kombi u blizini raskrsnice Coopers Lane u istočnom Londonu.

Policajci su ganjali vozača kombija, koji je opisan kao 56-godišnji muškarac, nakon što se ovaj nije zaustavio radi provjere osiguranja. Potom je izašao iz vozila i napao jednog od časnika mačetom. Rečeno je da je 28-godišnji policajac zadobio nekoliko uboda mačetom.

Iako ranjen, policajac je uspio upotrijebiti svoj Taser na osumnjičenom. Napadača je zatim uhitio drugi policajac, dok je ozlijeđeni policajac prevezen vozilom hitne pomoći u Royal London bolnicu.

Policija je izjavila da je napad trajao samo “nekoliko sekundi” i snimljen je kamerom na tijelu.

Napadnuti policajac je u “kritičnom, ali stabilnom stanju”. Izjava policijske postaje Forest Gate govori da se odmara u bolnici uz svoju obitelj.




Komentirajući incident, inspektorica Julia James rekla je: “Ovo je bio iznenadni i brutalan napad na uniformiranog časnika koji je obavljao svoju dužnost”. James je također pohvalila njegovu “hrabrost i otpornost, osobito jer je uspio izvući Taser, usprkos tome što je zadobio više uboda nožem, kako bi spriječio da osumnjičeni nanese štetu bilo kome drugome i da zaštiti sebe od još težih ozljeda.”

Nakon što je obaviješten o napadu, Priti Pate, ministar unutarnjih poslova premijera Borisa Johnsona, rekao je da je “apsolutno užasnut šokantnim noćnim napadom na jednog od naših hrabrih policajaca u Leytonu”. Patel je dodao da “njegova hrabrost usprkos opasnosti pokazuje kako policija svaki dan stavlja svoj život na kocku kako bi nas štitila. Želim policajcu puni oporavak i moje misli su s njime.”

Katie Hopkins je na Twitteru objavila najnoviju vijest da je protiv osobe po imenu Muhammed podignuta optužnica i da će izići pred sud u petak.