John Cleese: ‘Preferiram kulture koje ne toleriraju sakaćenje ženskih genitalija’

Paul Joseph Watson

John Cleese uzvratio je kritičarima koji su se obrušili na njega nakon tweeta u kojem je rekao da London više nije engleski grad, tweetajući: “Preferiram kulture koje ne toleriraju sakaćenje ženskih genitalija.”

Kao što smo jučer izvijestili, glumac se našao pod paljbom ljevičara nakon tweeta: “London više nije engleski grad”, objašnjavajući da su njegovi prijatelji koji su posjetili grad potvrdili njegovo zapažanje.

To je potaknulo poplavu osuda, prvenstveno od slavnih osoba koje žive u najbjeljim područjima Londona i Velike Britanije. Londonski gradonačelnik Sadiq Khan također je reagirao na komentar, inzistirajući da je “raznolikost naša najveća snaga”.

Međutim, Cleese se nije dao zastrašiti i učvrstio je svoje mišljenje još jednim tweetom u kojem je tvrdio da su neke kulture bolje od drugih.

“Mislim da je legitimno preferirati jednu kulturu u odnosu na drugu”, rekao je ikona Montyja Pythona. “Na primjer, ja preferiram kulture koje ne toleriraju sakaćenje ženskih genitalija. Ovo će smatrati rasističkim svi oni koji kruže u nadi da će ih netko uvrijediti — u tuđe ime, naravno.”

Unatoč činjenici da je žensko obrezivanje (FGM) prije tri desetljeća stavljeno izvan zakona u Velikoj Britaniji, prva stvarno podignuta optužnica u vezi FGM-a dogodila se početkom ove godine.

Procjenjuje se da su Engleskoj i Walesu živi oko 137.000 žrtava genitalnog sakaćenja žena.

I da, Cleese je apsolutno u pravu — neke kulture su bolje od drugih.