Istraživanje: Gotovo polovica migranata koji tvrde da su maloljetnici su odrasle osobe

Arthur Lyons

Studija koju je proveo Zavod za sudsku medicinu iz Münstera otkrila je da su gotovo polovica migranata koji tvrde da su maloljetnici mlađi od 18 godina, odrasli ljudi.

U ime sudova i ureda za maloljetničku skrb, sudski liječnici iz Münstera istraživali su dob nekih 600 takozvanih “maloljetnih izbjeglica bez pratnje” čija je dob bila upitna.

Ono što su istražitelji otkrili bilo je šokantno.

Od 600 “maloljetnika bez pratnje” koji su forenzički pregledani od strane liječnika, 40 posto mladih ljudi su odrasle osobe, izvješćuje Focus Online. Većina tih muškaraca bilo je iz Afganistana, Eritreje, Alžira i Gvineje.

Brojka od 40 posto je najvjerojatnije ona niža procjena. Ako je nakon forenzičke analize postojala bila kakva sumnja u dob migranta, istražitelji su ih klasificirali kao maloljetnike.

Profesor forenzičkih znanosti i zamjenik ravnatelja Andreas Schmeling rekao je članovima tiska: “Pošto ne možemo precizno odrediti datum rođenja, postoji siva zona. Zbog ove varijabilnosti, uvijek smo prosuđivali u korist dotične osobe. Stoga bi u slučajevima bilo kakve sumnje, ona bila klasificirana kao maloljetnik.”




Dob migranata određivala se podacima dobivenima pomoću nekoliko različitih metoda. Migranti su podvrgnuti sistematskom pregledu, dok su njihove proteze, zglobovi i ključne kosti pregledane rendgenskim zrakama.

Treba znati da takozvane “maloljetne osobe bez pratnje” dobivaju poseban tretman u Njemačkoj. One primaju veću financijsku i socijalnu potporu, dok uglavnom ne moraju živjeti u kolektivnom smještaju.

Njemačko udruženje gradova i općina procijenilo je da troškovi zbrinjavanja “maloljetnika bez pratnje” iznose otprilike 5.000 eura mjesečno.

Liječnici u Njemačkoj nisu prvi u Europi koji su otkrili uznemirujuću istinu da veliki postotak takozvanih maloljetnih migranata laže o svojoj pravoj dobi kako bi dobili poseban tretman.

U lipnju je Voice of Europe prenio izvješće koje je otkrilo da su oko 90 posto marokanskih migranata koji su posljednjih godina došli u Švedsku pod krinkom “maloljetnika”, odrasle osobe.

Prošle godine u Švedskoj uništena je karijera jednog zubara nakon što je javnosti otkrio da je 80 posto migrantske “djece” koji su bili njegovi pacijenti, odrasle dobi.

I, prije samo nekoliko tjedana, novoobjavljena statistika u Francuskoj otkrila je da francuski porezni obveznici troše najmanje dvije milijarde eura godišnje na takozvane “maloljetne migrante”.