NY Times uklonio rasu iz svoje priče nakon što je crna djevojčica priznala lažni zločin iz mržnje

Paul Joseph Watson

Nakon što je 12-godišnja afroamerička djevojčica priznala da je lagala o tome da je skupina bijelih dječaka odrezala njezine dreadlockse, New York Times odlučio je ukloniti iz članka činjenicu da su optuženici bili “bijeli”.

Globalni mainstream mediji, kao i zakonodavci poput Rashide Tlaib, proširili su laž Amari Allen nakon što je ova tvrdila da su je tri bijela vršnjaka srušila, nazvala je “pospanom” i “ružnom” te joj odrezali kosu.

To je potaknulo val suosjećanja za Allen, unosan GoFundMe i val ogorčenja prema mladim bijelim dječacima.

U velikoj većini ovih medijskih izvještaja u naslov je uključena činjenica da su dječaci bili bijeli.

Kasnije se pokazalo da je Allen lažirala cijelu priču, a danas su se njezini baka i djed ispričali onima koji su lažno optuženi.




Međutim, u medijskim izvješćima koju su prenijeli daljnji razvoj događaja, činjenica da se čitava narativa temeljila na tome da je incident bio rasistički zločin iz mržnje, uklonjena je iz priče.

U svom izvornom izvješću, naslov New York Timesa glasio je: “Crna djevojčica iz Virginije kaže da su joj bijeli kolege iz razreda odrezali dreadlockse na igralištu”.

Međutim, u članku koji je uslijedio, naslov je glasio: “Djevojčica iz Virginije porekla priču da su joj dječaci odrezali dreadlockse”.

Mediji se čine vrlo ustrajni u svojim pokušajima zamračivanja činjenice da su pomogli napuhati još jedan lažni zločin iz mržnje.

“Najistaknutiji dio ove priče jest činjenica da je navodno rezanje kose ove djevojčice dospjelo u međunarodne vijesti, dok je ubojstvo Johna Weeda bilo ignorirano”, komentira Chris Menahan.