Orbán nudi pomoć Italiji pod globalističkom vlašću u kontroli njezinih granica

Arthur Lyons

Nakon što je ponovno izabran za predsjednika Fidesza tijekom vikenda, mađarski premijer Viktor Orbán ponudio je pomoć Italiji, trenutačno pod kontrolom globalista, u kontroli njezinih granica i pri deportaciji ilegalnih migranata.

Tijekom obraćanja kongresu svoje nacionalne populističke stranke Fidesz, Orbán je pružio ruku pomoći talijanskom globalističkom premijeru Giuseppeu Conteu u svrhu obrane europskog naroda od masovne imigracije iz trećeg svijeta, izvješćuje About Hungary.

“Dragi premijeru Conte, ako je potrebno, spremni smo preuzeti zaštitu određenih dijelova talijanske granice”, izjavio je Orbán, dodavši: “Poduzeti ćemo repatrijaciju značajnog broja migranata u Italiji tamo odakle su došli.”

“Mi jesmo i ostat ćemo Europska unija, ali mi ne želimo carstvo Bruxellesa, već uniju europskih nacija…. Mi želimo ostati ono što jesmo, ponosna europska nacija koja je proizašla iz kršćanske kulture”, nastavio je mađarski premijer.

“Dozvolili ste ulazak ilegalnim migrantima, ali još uvijek možete poduzeti premještanje značajnog broja neregularnih migranata iz Italije u njihove matične zemlje.”

Orbán je također spomenuo da su Višegradske nacije srednje Europe jedine zemlje Europske unije koje čine sve kako bi zaštitile vanjske granice bloka.




Ponuda mađarskog premijera došla je nakon sličnog prijedloga na nedavnom godišnjem događaju u Rimu koji je organizirala druga populistička stranka Italije, Fratelli d’Italia (Braća Italije).

“Mađarska je spremna pomoću Italiji na bilo koji način, ali postoje područja na kojima ne možemo pomoći”, istaknuo je Orbán. “Ne možemo pomoći u premještanju i naseljavanju bilo kakvih migranata u Mađarsku. To je nemoguće.”

“Ali kad jednom odlučite, možemo vam pomoći braniti vaše granice i ako ste odlučili poslati kući migrante koji su već ovdje, možemo vam pomoći i u tom pogledu”, izjavio je Orbán.

Prema talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova, iskrcavanja migranata koji su u Italiju došli morem, povećala su se u rujnu prvi put nakon stalnog smanjenja od početka 2018. godine.

Trend se poklapa s formiranjem globalističke koalicije PD-M5S i svrgnućem bivšeg ministra unutarnjih poslova Italije. Prije nego su ga izgurali s vlasti, Matteo Salvini je uspio smanjiti migraciju za 94 posto samo nekoliko mjeseci od preuzimanja te funkcije.