Snopes ocjenio Đavolje laži ‘Uglavnom istinitima’

The Babylon Bee

SAD — Kao jedini nepristrani arbitar istine u svijetu lažnih vijesti, Snopes nastavlja širiti svoju nesebičnu misiju provjeravanja činjenica svih stvari posvuda. Bilo da je to prozivanje popularne satirične web stranice zbog njezinog vidljivo smiješnog sadržaja ili objašnjavanje kako očigledne laži upućuju na dublje istine, možete računati da će Snopes ispitati one najmračnije dubine, nešto poput kolonoskopije istine.

Kako se ispostavilo, čak ni sam Sotona nije siguran od Snopesove provjere činjenica. U nedavnoj objavi, Snopes je analizirao nekoliko izjava Princa Tame, koristeći svoje oprobane i istinite, visoko metodične, istraživačke tehnike, kako bi utvrdio jesu li njegove riječi usklađene s njihovim osjećajima.




U jednom primjeru, Sotona je tvrdio da konzumiranje specifičnog voća neće uzrokovati ničiju smrt, već će im umjesto toga omogućiti bolje razumijevanje moralnih pitanja. Prema Snopesovoj procjeni, iako je konzumiranje voća slijedilo milijarde i milijarde smrti, te su žrtve bile više neizravni rezultat, dok je dio o stjecanju znanja o dobru i zlu općenito bio točan. Također su provjerili sve laži koje je Sotona rekao Isusu dok je ovaj bio u iskušenju u pustinji te su istaknuli da je zapravo citirao Sveto pismo, iako izvan konteksta, čime je Princ Tame zaslužio još jednu “Uglavnom istinito” ocjenu.

Snopes je u članku objasnio da su, iako je Đavo tijekom godina jasno iznio neke činjenično netočne izjave, primijetili kako je sklon “miješanju puno istine s mrvicom laži”, zasluživši tako ocjenu “Uglavnom istinito”.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.