Njemački: 16-godišnji sin člana AfD-a primio prijetnje smrću od kolega iz razreda

Arthur Lyons

Sin političara Alternative za Njemačku (AfD) iz Berlina primio je brojne prijetnje smrću od trojice svojih kolega iz razreda u Berlin-Biesdorfu, što je potaknulo neke unutar stranke da okrive globalističke političare i ljevičarske medije zbog poticanja mržnje prema njemačkim desničarima.

Šesnaestogodišnji sin Gunnara Lindemanna prošli se petak obratio policiji, rekavši da su njegovi kolege iz razreda nekoliko proteklih tjedana i mjeseci prijetili njemu i njegovoj obitelji zbog političkih aktivnosti njegovog oca, izvijestio je berlinski dnevni list Tagesspiegel.

Lindemannov sin upozorio je policiju o situaciji nakon što je primio tekstualne poruke s prijetnjama smrću od trojice kolega iz razreda, u dobi od 15, 16 i 18 godina. 16-godišnjak se prvo obratio osoblju škole, ali je nakon toga bio prisiljen otići na policiju nakon što škola nije poduzela odgovarajuće mjere kako bi osigurala njegovu sigurnost.

Lindemann, član berlinskog Abgeordnetenhausa (Zastupničkog doma), rekao je novinarima Tagesspiegela da su kolege iz razreda njegovom sinu zaprijetili da će ga “izrezati”.

“Žalosno je što su i tako mladi ljudi potaknuti na nasilje”, dodao je Lindemann.

Lindemann je izjavio da je uvjeren kako će policija učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi istražila ozbiljnost prijetnji.




George Pazderski, predsjedavajući AfD-a u Berlinu, reagirao je s krajnjim zaprepaštenjem na prijetnje smrću upućene sinu člana AfD-a.

“Škola i policija moraju zaustaviti počinitelje. Ne smije biti daljnjih napada”, rekao je Pazderski.

Pazderski je za incident potom okrivio njemački anti-desničarski mainstream tisak i globalističke stranke.

“Nezamislivi incident pokazuje da je pretjerana agitacija protiv AfD-a od strane starih stranaka i medija u potpunosti izvan kontrole. Oni koji siju mržnju protiv nas žele požeti činove nasilja.”

Istaknuti glasovi u njemačkom mainstream tisku nedavno su pozivali na više mržnje protiv članova AfD-a.

Prošli tjedan, urednik Spiegela Hasnain Kazim pozvao je na potpuno isključenje glasača AfD-a iz društva.

“Ne radi se o posezanju za glasačima AfD-a”, napisao je Kazim na Twitteru. “Radi se o njihovom micanju, stavljanju van zakona, otežavanju života, pozivanju na odgovornost zbog utiranja puta neonacistima i rasistima prema vlasti.”

Dan ranije, Deutschlandfunk objavio je članak u kojem je autor pozvao svoje čitatelje na razvijanje jačeg osjećaja mržnje za pristalice AfD-a, izvješćuje Focus Online.

“Mi ponovno moramo naučiti mrziti — i to s pravom”, rekao je autor.”Svatko tko vjeruje da je mržnja uglavnom stvar prošlosti također vjeruje u nepovratnost povijesti i demokratske civilizacije.”