Njemačka: Muškarac iz Frankfurta prikuplja novac kako bi napravio bazen isključivo za muslimane

Arthur Lyons

Muškarac imigrantskog podrijetla želi napraviti bazen “samo za muslimane” u Frankfurtu, natjeravši tako neke ljude da se zapitaju integriraju li se muslimani uopće u njemačko društvo.

Abdullah Zeran, 38-godišnji stanovnik Frankfurta, izjavio je da trenutačno traži pojedince koji su spremni financirati njegovu ideju — izgradnju bazena koji bi bio namijenjen isključivo pobožnim, konzervativnim muslimanima, javlja njemački dnevni list Die Welt.

“Muslimanski roditelji imaju problem kad djeca u razredu zajedno pohađaju satove plivanja”, rekao je Zeran lokalnim novinama HNA.

“Roditelji žele da dječaci i djevojčice budu odvojeni. Mogli bismo i želimo ponuditi satove plivanja muslimanskim djevojkama u našim bazenima i tražimo suradnju sa školskim odborom”, dodao je.




Zeran, koji je uvjeren u ekonomsku održivost plana, procjenjuje da mu je za realizaciju ideje potrebno otprilike tri milijuna eura.

“Ispitao sam tržište i tvrdim: bazen za stroge muslimane ima mjesta na tržištu.”

Kaže da su, u slučaju izgradnje takvog bazena, turske zajednice udaljene do 90 kilometara obećale da će koristiti bazene.

Međutim, nisu svi stanovnici Frankfurta oduševljeni Zeranovim planom. Protivnici te ideje tvrde da će segregirani bazen isključivo za muslimane biti jasan znak nezdravog islamskog komunitarizma.

Međutim, Zeran ne vidi svoj projekt u tom svjetlu. “Nije važno, jedni idu u džamiju petkom, drugi subotom u sinagogu, treći nedjeljom na misu. Mi imamo mnogo toga zajedničkog. Svatko ima pravo na ispunjenje svojih potreba. To je, na neki način, ispunjenje integracije, kad se skupina više ne mora ispričavati zbog toga što stvari radi drugačije”, rekao je.