George Soros cendra zbog “toksične, osobne” kritike

"Brexit smatram tragičnom pogreškom"

Ljevičarski milijarder George Soros žalio se da su njegovi osjećaji povrijeđeni ovog vikenda jer ga ljudi (s pravom) prozivaju zbog potkopavanja demokracije i svega pristojnog.

NBC News izvještava da čovjek koji je sinonim za slom Engleske banke sada “brani svoje pravo da donira stotine tisuća funti kampanji proeuropske unije s ciljem zaustavljanja Ujedinjenog Kraljevstva da napusti politički i gospodarski blok.”

U 2016. godini, Englezi su se jasno i glasno opredijelili, glasajući za napuštanje EU, a ipak George Soros za to nema poštovanja. Umjesto toga, “champagne” socijalist (termin za osobu koja se zalaže za socijalne ideje, a živi okružena luksuzom i bogatstvom – op. a.) donirao je (mali) dio svog bogatstva (550.000$) u anti-Brexit kampanju.

Najmanje dvije novine u Ujedinjenom Kraljevstvu javno su prozvale Sorosa kao stranog uljeza s “urotom da osujeti Brexit”

“Prestanite se miješati, gosp. Soros. Možete zadržati svoj pokvaren novac,” napisao je Daily Mail.

Daily Telegraph identificirao je Sorosa na naslovnoj stranici kao “čovjeka koji je slomio Englesku banku.”

Kao odgovor, Soros je u nedjeljnom izdanju Mail-a napisao da je “toksična, osobna kritika” protiv njega neutemeljena.

“Smatram Brexit tragičnom pogreškom… Brexit je prijedlog u kojem gube i Britanija i Europa,” rekao je Soros. “Politički, Europi će bez Velike Britanije oslabiti sposobnost obrane i promicanja demokratskih vrijednosti.”

“Da stvari budu gore, proces razvoda preokupirati će Britaniju i Europu još godinama, umjesto da se udruže kako bi se oduprli vanjskim neprijateljima poput Putinove Rusije i riješili internih nesporazuma koji neke ljude navodi da EU vidi kao svog neprijatelja,” dodao je.

Kampanja “The Best For Britain”, sa Sorosevom pomoći, pokrenut će krajem mjeseca reklamnu kampanju širom zemlje s namjerom da glasače uvjere da traže drugi referendum koji bi mogao preokrenuti rezultat Brexita.

Godine 1992., Soros, koji je rođen u Mađarskoj, “slomio je Englesku banku” kad se kladio protiv funte, uzrokujući da poznat kao “Crna srijeda”, prisiljavajući britansku vlade da povuče funtu iz Europskog tečajnog mehanizma.

Popis grijeha počinjen od stranog mešetara Soros-a ide puno dalje od sloma Britanske banke. Ako bilo tko zaslužuje “toksičnu, osobnu kritiku”, to je Soros.

Kao bonus, evo ozloglašenog “60 Minutes” intervjua iz 1998: