WALSH: Ljevica tvrdi da postoji ‘epidemija’ anti-trans zločina iz mržnje. Lažu. Evo činjenica.

Matt Walsh

Wikipedia

Stigli smo do točke u kojoj čak i statistika može biti bigotna i mrska. To je razlog zbog kojeg je novinar Andy Ngo nedavno suspendiran s Twittera — izvijestio je provjerljive, statistički utemeljene činjenice.

Ngo je zaradio kaznu na društvenom mediju nakon što je pokušao ispraviti dezinformaciju Chelsea Clinton. Bivša Prva kćer odlučila je pridonijeti ovogodišnjem “Transrodnom danu sjećanja” širenjem nečuvene i opasne, a opet, vrlo uobičajene laži da transrodne osobe postaju žrtvama epidemije zločina iz mržnje.

“Od 2013. godine, više od 150 trans osoba ubijeno je u SAD-u, većinom crne transrodne žene”, objavila je Clinton. “Na #TDoR2019, sjećamo se i iskazujemo počast izgubljenim životima, držimo njihove najmilije u našim srcima i obvezujemo se da ćemo učiniti sve što možemo kako bismo zaustavili ovu epidemiju nasilja i mržnje.”

Ona to naziva “epidemijom”. Onom “nasilja i mržnje”, jasno implicirajući da su sve te trans osobe, ili barem većina njih, ubijene od strane anti-trans militanata. I to rasističkih anti-trans militanata, pošto se čini kako to sugerira specifično ističući rasu žrtava. Ngo je odgovorio objektivno i nepristrano prenijevši stvarne činjenice.

“SAD je jedna od najsigurnijih zemalja za trans ljude”, rekao je Ngo u svom zabranjenom tweetu. “Stopa ubojstava trans žrtava je zapravo niža od one cis populacije. Također, tko se nalazi iza tih ubojstava? Većinom crni muškarci.”

Niti jedna riječ u ovome nije neistina. I niti jedna od ovih riječi ne predstavlja “mrsko ponašanje”, kao što navodi Twitter. Ako je u šest godina ubijeno 150 trans osoba, a u zemlji ih ima oko jedan i pol milijun, to stavlja stopu ubojstava na 1 od 60.000. Za usporedbu, ukupna stopa ubojstava u ovoj zemlji je više nego dvostruka od ove brojke. Već ovo uvjerljivo zaustavlja bilo kakav govor o “epidemiji”. Ako postoji epidemija trans ubojstava, onda postoji dvostruka epidemija ubojstava općenito. Što znači da ne može postojati epidemija trans ubojstava pošto postoji manja vjerojatnost da će oni biti ubijeni nego je to slučaj s ne-trans osobama.




Što se tiče rase, ljevičarske organizacije iza ovog mita o “epidemiji” same priznaju da su većina ubijenih crnih “trans žena” žrtve drugih crnih muškaraca. To čini ubojstva vrlo tužnim, jednako kao i ostala ubojstva, ali to u potpunosti uništava svaki pokušaj da se to pretvori u manifestaciju rasne netrpeljivosti, kao što to pokušavaju učiniti Chelsea Clinton i njezini prijatelji u medijima. To je poanta koju je iznio Andy Ngo, iako je to iznio na daleko manje strastveni način nego što sam to ja učinio ovdje. Sve što je on učinio, doslovno, bilo je navođenje statističkih činjenica. Ali statističke činjenice su zabranjene kad one proturječe ustaljenoj narativi.

Zapravo, “epidemija trans ubojstva” je čak i neutemeljenija nego se čini. Chad Felix Green iz Federalista pregledao je gotovo svako prijavljeno trans ubojstvo tijekom posljednjih nekoliko godina. Uvjerljivo je demonstrirao da se samo četiri od 118 slučajeva koje je istražio mogu nazvati anti-trans zločinima iz mržnje. Njegova potraga seže do 2015. godine, što znači da se prava “epidemija” sastoji od jednog anti-trans ubojstva godišnje. Ako se jedno ubojstvo godišnje može nazvati epidemijom, onda je gotovo svaki zločin — doista, gotovo svaka loša stvar koja se može dogoditi osobi — također epidemija. Riječ “epidemija” u tom slučaju gubi svako značenje.

Velika većina ubojstava povezana je s nasiljem u obitelji, prostitucijom ili slučajnom tragedijom. Na primjer, kao što objašnjava Green, jedno od ubojstava koje je označeno “epidemijom” bilo je slučajno upucavanje trans osobe od strane njegovog prijatelja u novogodišnjoj noći. Drugo je trans osoba koja je ubijena zajedno s još 19 drugih osoba u masovnoj pucnjavi. Mediji uzimaju takve slučajeve i slučajeve prostitucije i nasilja u obitelji te ih nagomilaju na vrh šačice stvarnih zločina iz mržnje kako bi podebljali statistiku i iz čitave hrpe kreirali epidemiju. To nije iskreno. To je sramotno. I rekao bih mnogo “mrskije” od bilo čega što je tweetao Ngo.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.