NANTZ: Thor: Ljubav i grom – Marvelovo posmrtno zvono

John Nantz

Screenshot: YouTube/Marvel Entertainment

Zašto su liberali toliko opsjednuti redefiniranjem spola? Zašto neprestani napadi na obitelj? To je, u svojoj srži, zajednički napor da se razvrgnu najtemeljnije društvene veze. To je dekonstrukcija najmoćnije prirodne sile koja povezuje ljude, poput elektromagnetske sile koja povezuje elektrone s jezgrom atoma.

Kao što je atom osnovna građevna jedinica materije, tako je i obitelj osnovna građevna jedinica svakog društva, nacije ili države — muškarac i žena, koji čine jezgru oko koje djeca mogu slobodno kružiti.

Ostavljena netaknuta, ta prirodna struktura dovodi do naših najvećih postignuća. Kad se slomi, ona oslobađa kaos i apokalipsu nad nacijom. Mi proživljavamo kaos, a na pomolu je još gore.

Ako možete redefinirati obitelj, vi možete preinačiti strukturu društva, religije i vlade — to je cilj liberalizma, Demokratske stranke, etatista, marksista i svih drugih sinonimnih pokreta koji se suprotstavljaju Bogu i njegovoj istini.

Kakve to ima veze s najnovijim Marvelovim filmom o Thoru, bogu groma? Nažalost, mnogo. Thor: Ljubav i grom objavljen je prije nekoliko dana na streaming servisima. Još uvijek plaćam Disney Plus jer gajim nadu za Mandaloriana i ostatak franšize Ratova zvijezda. Znam da su osuđeni na propast; ali jednostavno se ne mogu natjerati da napustim taj voljeni svemir znanstvene fantastike. To je nelogična i očajnička nada — vrsta kakvu dijete osjeća prema kućnom ljubimcu s terminalnom bolešću. Budni Disneyevi zlodusi naposljetku će se uzdići iz nižih krugova Danteova pakla i ugušiti umjetnost i život iz još jedne omiljene franšize. Pritom će uništiti i sami sebe. Liberalizam je religija materijalnog i stoga je nihilistički i psihološki suicidalan.

Liberalni ideolozi su bogovi koljači iz Thorovog svemira koji uništavaju umjetnost i ljubav jer u materijalističkom svemiru, koji na čovječanstvo gleda kao na vreće mesa, nema mjesta ni za jedno ni za drugo. Ljepota je božanska, a budni u Disneyu ne znaju ništa o vječnom. Oni poznaju samo ružnoću koja proizlazi iz besmisla i krajnjeg obezvrjeđivanja čovječanstva. Obećanje je uvijek utopija, ali rezultat je uvijek uništenje. Svaka vlada koja se temelji na načelima koje zastupaju moderni liberali kulminira u genocidu. Ne možete odvojiti čovječanstvo od kreacije bez žrtvovanja vrijednosti pojedinca. Ljudi postaju meljivo u državnoj mašineriji.

Thor: Ljubav i grom je antiteza ljubavi i nedostaje mu sva prirodna snaga istine. Film je rodna oda modernom liberalizmu i lišen je električne energije koju generira istinski herojski narativ. U ovom Thoru i njegovom društvu seksualno zbunjenih kompanjona nema ničeg plemenitog.

Suprotno liberalnoj ideologiji, nema ničeg istinitog u frazi “ljubav je ljubav”. Ljubav je ideal i ona ima objektivno značenje. Preoblikovanje ljubavi kao non sequitur koji ne poznaje nikakvu definiciju osim bockanja u vaših donjim dijelovima dovodi je u vezu s pukom pohotljivošću. U skladu s liberalnom kozmologijom, pretvara nešto celestijalno u nešto životinjsko, u proizvod gušterovog dijela vašeg mozga.

Ljubav nije emocija, to je odluka — bezuvjetna odluka da preferirate interese nekog drugog iznad vaših vlastitih i da želite njihovo najviše dobro. Davno je napisano da ljubav “nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini”.

Kako, dakle, uključivanje u odnose koji nisu sankcionirani Božjom istinom može biti ljubav? Tisućljetna povijest čovječanstva ne može biti jasnija. Jednostavno ne postoji zamjena za Božji obrazac: muškarac i žena ujedinjeni u svetoj, doživotnoj obvezi. Promijeniti ovu savršenu formulu znači narušiti konstrukciju Božjeg svemira. Liberali to čine na vlastitu odgovornost. Svi mi imamo slobodu izbora, ali ne možemo izbjeći posljedice — one se neumoljive jednako kao što je to Johnny Cash tako pronicljivo otpjevao: “Možeš bježati dugo vrijeme, bježati dugo vrijeme, bježati dugo vrijeme, ali prije ili kasnije Bog će te sasjeći…” Demokracija ne može izdržati obezvrjeđivanje svojih građana i upravo u tome je poanta. Kako bi se demontirala “vladavina naroda i za narod” jednostavno uništite njihovu moralnost. Ako se unište temelji obitelji i istine, samoupravljanje potrebno za samoupravu će se raspasti u kaos zreo za totalitarni pokret.

Disney je uzeo sjajnu i profitabilnu franšizu i obezvrijedio je i unakazio u alat propagande. Nestali su veliki Marvelovi junaci i uzbudljive priče o inspirativnim univerzalnim idealima. Na njihovo su mjesto došle sjene, šašave karikature koje zagovaraju istospolne brakove, homoseksualnost, lezbijstvo i rodnu fluidnost. Ni sva CGI magija koji Disney može ponuditi ne može sakriti sivu, monolitnu mantru budne ljevice — podčini se ili budi otkazan. To nije ljubav, to je poruka mržnje.

Prava uključenost postoji samo tamo gdje vlada Kristova ljubav, jer samo u Njemu nalazimo pravu slobodu. Ljubav je također i žrtva. Bog je toliko volio svijet da je osigurao sredstvo pomirenja za one izgubljene u budnom ponoru. Ljubav ne stoji po strani dok drugi griješe u svoju propast. Liberalizam nije uključiv, on je razdoran, sukobljava jednu stranu protiv druge kako bi iz tog sukoba izvukao političku moć.

Thor: Ljubav i grom je žrtva budnim bogovima, koji zahtijevaju odanost i propovijedaju evanđelje mržnje. Izuzetno je okrutno veličati seksualnu zbunjenost, koja dovodi do nepovratnih izbora koji ostavljaju svoje žrtve s pepelom doživotnog žaljenja i tuge. A koristiti medij usmjeren na adolescente nije ništa manje od dijaboličnog. No, sam Disney je samo alat koji će, zauzvrat, postati odbačena ljuska, ostavljena u blatu.

Meni Thor: Ljubav i grom predstavlja svojevrsni nadgrobni spomenik. Oproštaj od svojedobno odlične ljetne zabave.