Roditelji izgubili skrbništvo nad 15-godišnjom kćeri zbog nedopuštanja promjene spola

Paul Joseph Watson

Roditelji 15-godišnje finske djevojčice izgubili su skrbništvo nad svojom kćeri nakon što su joj odbili dopustiti promjenu spola.

Prema izvješću Svenska Yle, roditelji su spriječili kćer od započinjanja hormonskih tretmana u svrhu “ispravljanja spola”.

Imena uključenih pojedinaca promijenjena su, a ime zemlje Europske unije u kojoj su se događaji odvijali uklonjena je iz članka radi zaštite identiteta obitelji.

Međutim, ono što znamo je da je prije dva ljeta, nakon što se obitelj preselila u inozemstvo, njihova kći Nea upoznala novu skupinu prijatelja.

Od vrlo ženstvenog ponašanja i odijevanja, odjednom se počela odijevati u dječaka i tvrditi da se rodila u krivom tijelu.

Nea je potom zahtijevala od svojih roditelja Karija i Niine da joj dopuste započinjanje hormonske terapije i s vremenom operaciju uklanjanja dojki.

Njezin zahtjev je odbijen i Nea je postajala sve više ljuta prije nego je jedan od njezinih prijatelja kontaktirao policiju i podnio kaznenu prijavu protiv roditelja.

Dokumenti pokazuju da su Neju prijatelji od samog početka poticali da “prekine kontakt s roditeljima”.

Neju su odvele vlasti i nekoliko mjeseci je provela u sirotištu prije nego što joj je dopušten povratak kući roditelja, koji su nakon toga počeli planirati povratak u Finsku.

Nea se kasnije vratila u policijsku stanicu s lokalnim transrodnim aktivistom i donesena je odluka o započinjanju hormonskog tretmana bez savjetovanja s roditeljima.




Nejini roditelji su naposljetku odustali od pokušaja zadobivanja punog skrbništva i sad kažu da ona gotovo i ne razgovara s njima.

Njezini roditelji su gledali video snimku svoje kćeri koja govori u kameru: “Ovako zvučim šest mjeseci nakon što sam počela uzimati testosteron.”

Navodno je razvila dublji glas, dobila na težini i postala dlakavijom, promjene koje su “nepovratne”.

“Bez pretjerane dramatizacije, možete reći da kako se glas, izgled i osobnost mijenjaju, to je kao da su ubili naše dijete”, rekla je majka djevojčice.

Kao što smo prethodno istaknuli, broj djece koja se žele podvrgnuti tretmanu promjene spola eksplodirao je otkako su mediji i kultura započeli poticati transrodnu politiku identiteta.

Ranije ove godine, otkriveno je da je pet osoba koje su radile u jedinoj britanskoj transrodnoj klinici Nacionalne zdravstvene službe dalo otkaz nakon što su djeca u dobi od samo tri godine bila izložena nepotrebnom tretmanu promjene spola.

“Upućivanja u kliniku porasla su posljednjih godina, s 94 2010. godine, na 2.519 prošle godine, a najmlađi pacijent je imao samo tri godine”, izvijestio je Daily Mail.