Švedska: Dvojica migranata uhićeni u vezi brutalnog ubojstva nožem

Arthur Lyons

Policija u Švedskoj uhitila je dvojicu migranta u vezi prošlotjednog brutalnog ubojstva nožem koje se dogodilo u gradu Bodenu.

Dvojica 20-godišnjih osumnjičenika su iz Eritreje i Sirije. Optuženi su za ubojstvo 19-godišnjeg mladića u napadu nožem koji se dogodio prošlog četvrtka na željezničkoj stanici u Bodenu, izvješćuje Fria Tider.

Žrtva je navodno napadnuta neposredno nakon što je izašla iz autobusa. Prema lokalnim medijima, jedan od osumnjičenih je tijekom brutalnog ubojstva nosio horror masku.

Nešto nakon ubojstva, hitne službe su pri dolasku na mjesto zločina zatekle žrtvu koja je ležala u lokvi vlastite krvi. Nažalost, pokušaji oživljavanja bili su uzaludni.




Policija nagađa da je ubojstvo možda “međusobno rješavanje” problema.

Dvojica muškaraca uhićeni su pod sumnjom za ubojstvo.

Početkom mjeseca, Voice of Europe je izvijestio o anketi provedenoj u Švedskoj koja je otkrila da samo osam posto birača vjeruje kako vladajuća Socijaldemokratska stranka može na zadovoljavajući način riješiti problem nasilja među bandama u sljedećih pola godine.

Anketa je došla nakon jedne druge ankete koju je provela švedska agencija za provođenje anketa Demoskop i koja je pokazala da su nacionalni populistički Švedski demokrati postali najpopularnija stranka u Švedskoj.