Švedski komunist: Ljevica je napustila radničku klasu u korist multikulturalizma i LGBT pitanja

Christoffer

Bivši članovi Komunističke partije u Švedskoj planiraju izgraditi novu socijalističku radničku stranku koja je oslobođena multikulturalnih dogmi, klimatskog alarmizma i LGBT pitanja kojima se trenutačno bavi moderna ljevica.

Nils Littorin, bivši član podružnice Komunističke partije u Malmöu, rekao je lokalnim novinama Lokatidningen da je današnja ljevica postala članom elite koja je izgubila kontakt s radničkom klasom koju bi zapravo trebala predstavljati.

“Ljevica ne razumije zašto toliko mnogo radnika ne misli da su multikulturalizam, LGBT pokret i Greta Thunberg nešto fantastično, već umjesto toga vjeruje da smo u Njemačkoj 30-ih godina i da su radnici koji glasaju za Švedske demokrate zaraženi nekakvom nacističkom bolešću”, objasnio je Lokatidningenu.

Prema Littorinu, kult koji okružuje 16-godišnju klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg zajedno s “ostalim izm-ima”, događa se na štetu onih stvarnih pitanja, poput jednakosti dohotka.

“Ponos je, na primjer, sveden na bavljenje seksualnom orijentacijom. Mi vjerujemo da se ljudsko dostojanstvo prvenstveno odnosi na imanje posla i mirovinskog osiguranja, što znači da niste prisiljeni živjeti na mrvicama kad ostarite”, objasnio je Littorin.




Tijekom poslijeratnog razdoblja, sindikalni pokret zagovarao je restriktivnu imigraciju kako bi se izbjeglo smanjivanje plaća i getoizacija stambenih područja.

Littorin je također rekao da je uporište u radničkoj klasi oslabilo i da prosvjede popunjavaju ostale društvene skupine.

Za Littorina je cilj ulazak u gradsko vijeće Malmöa do 2022. godine. Ime stranke ostaje neodlučeno, ali Littorin je naglasio da riječ “komunist” više neće biti prisutna.

Littorin i njegovi kolege nisu sami u svojim pogledima među članovima krajnje ljevice. Bivši član Ljevičarske stranke u Švedskoj, Markus Allard, nedavno je napao političare koji se pokoravaju islamu, rekavši da islamu ne bi smio biti ustupljen ni milimetar Švedske. Međutim, budući da se ljevica kao cjelina nije riješila multikulturalne dogme i klimatskog alarmizma, ljudi poput Littorina prisiljeni su napustiti ljevičarske stranke, usprkos činjenice da drže mišljenja koju su tradicionalni ljevičari držali više od stotinu godina.

Lottorinova pisanja možete naći na web stranici: “Proletären