Francuska 2020: Eksplozija slučajeva delinkvencije

Arthur Lyons

Unatoč zastrašujućoj razini delinkvencije koja je viđena u Francuskoj 2019. godine, ova godina je imala još gori početak.

Do sada su u 2020. godini slučajevi ubojstva, poravnanja računa i ostalih napada eksplodirali. U siječnju, broj ubojstva, pokušaja ubojstva i ostalih vrsta zločina narastao je na 380, označivši tako povećanje od 18,7 posto u odnosu na prethodni siječanj, izvješćuje Le Figaro.

Broj slučajeva namjernih napada i tjelesnih povreda, koji ukazuju na sve napetije raspoloženje u francuskom društvu, porastao je na 140 napada dnevno, što je za 21 posto više nego prošlog siječnja.

Osim toga, siječanj 2020. bilježi i porast uzimanja talaca od 36,8 posto, porast otmica za 13,7 posto te porast prijetnji i ucjena za 9,6 posto.

Krađe s noževima također su porasle 21,6 posto, dok je broj seksualnih prekršaja doživio porast od 14 posto u odnosu na prethodnu godinu.




Oružane pljačke — čija je učestalost značajno opala posljednjih godina — povećale su se za 5,9 posto, a provale, džeparenja i krađe vozila porasle su za 2,6 posto, 16,4 posto, odnosno 4,4 posto.

Regirajući na šokantne brojke, Marine Le Pen iz stranke Nacionalnog okupljanja napisala je na Twitteru: “Delinkvencija: sve brojke su u crvenom, rezultati ministra unutarnjih poslova Castanera su ZAPANJUJUĆI. Suočeni s ovom bijedom, našu zemlju pod hitno treba dovesti u red! MLP.”