Švedska majka prijavila školu policiji nakon što je učiteljica rekla njezinoj kćeri da napiše ‘Ja sam muslimanka’

Christoffer

Angry Foreigner via YouTube

U školi u Söderforsu, mjestu u općini Tierp sjeverno od Stockholma, Anamaria von Roteliuc se šokirala kad je njezina devetogodišnja kćer došla kući iz škole i rekla joj da je učiteljica pokušala natjerati nju i njezine kolege iz razreda da napišu da su muslimani.

“Moj kćer je došla kući i bila je vrlo uznemirena”, rekla je Anamaria.

“Rekla je, mama, jučer smo imali islam i prisilili su nas da napišemo da smo muslimani. Rekla mi je da je tijekom tog sata plačući istrčala iz razreda i pobjegla u kupaonicu gdje se molila Bogu. Osjeća je vrlo loše od tog događaja. Ja sam i sama vrlo ljuta. Kako možete to učiniti? Mi smo kršćani i moja djeca ne bi trebala biti prisiljena na islamizaciju u školi. Ali učiteljica je rekla da oni moraju izvršiti taj zadatak. Inače će biti kažnjeni.”

Anamaria von Roteliuc isprva nije vjerovala svojim ušima. No, nakon detaljnijeg ispitivanja, ispalo je da je njezina kćer u pravu, a to su potvrdila i ostala djeca iz razredu, javlja Katerina Magasin.

Tijekom nastave o svjetskim religijama, učiteljica je rekla devetogodišnjakinji da mora napisati: “Ja sam muslimanka.”, što je Anamarijina kćer odbila usprkos pritiscima i prijetnjama kaznom učiteljice Eveline Wickman.

“Moja djevojčica je kršćanka i odbila je napisati JA VJERUJEM U ALAHA. Ali morala je napisati da pripada islamu”, rekla je Anamaria. Kao rezultat incidenta, Anamaria je prijavila školu policiji.

Djeca u razredu Eveline Wickman bili su prisiljeni napisati sljedeće:

“Ja pripadam islamu. Ja se molim u džamiji. Ja slavim ramazan. Ja čitam Kuran. Kuran je podijeljen u knjigu. Ramazan traje 30 dana. Kuran ima 114 stranica.”




Novinarka Katerina Janouch, koja je incident objavila u medijima, pitala je Anamariju ako je učiteljica muslimanka, ali Anamarija je rekla da nije. Niti je student asistent, koji je aktivno sudjelovao u indoktrinaciji djece.

“Ono što su učinili je duhovno silovanje. Zlostavljanje mog djeteta”, rekla je Anamaria.

Anamaria je, kako bi osigurala dokaze o zlostavljanjima, snimila video isječke u kojima djeca iz škole opisuju ono što su bila prisiljena raditi tijekom nastave o svjetskim religijama.

Anamaria je također odmah kontaktirala učiteljicu u pitanju, Evelinu Wickman, kao i ravnatelja škole u Söderforsu Petera Söderberga, kako bi saznala zašto prisiljavaju devetogodišnjake da kažu da su muslimani. Evelina Wickman je odgovorila, rekavši: “Mi radimo sa svjetskim religijama. Sutra ćete se sastati s ravnateljem i razgovarati više o tome.”

Jasno je da škola nije zadovoljna s kritikama kojima su izloženi. Anamaria je bila podvrgnuta ispitivanju kad je otišla pokupiti bilježnicu svoje kćeri — gdje se nalazi tekst o islamu — u školu, a jedna učiteljica ju je agresivno pitala što radi u školskom dvorištu unatoč činjenice da nekoliko njezine djece pohađa istu.

Anamaria je prijavila školu policiji. Prema švedskim zakonima o obrazovanju, učitelji mogu podučavati svjetske religije, ali im zasigurno nije dozvoljeno narediti učenicima da napišu kako pripadaju bilo kojoj od njih.

Jedan od lokalnih političara iz stranke Švedskih demokrata u Tierpu rekao je da će iznijeti ovaj bizarni incidenti u gradskoj vijećnici, a zatim izvijestiti o rezulatima.