Francuski intelektualac izjavio da se ‘no-go’ zone moraju ponovno zauzeti silom

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/Europe 1

Eric Zemmour, istaknuti konzervativni intelektualac i politički novinar, nedavno je tvrdio da su francuska “predgrađa” preplavljena kriminalom i drogom — također poznata kao no-go zone — postale strane enklave i da se moraju ponovno zauzeti silom ili u potpunosti napustiti.

Tijekom razgovora na francuskom televizijskom kanalu CNEWS, Zemmour je tvrdio da su u predgrađima raznih gradova u Francuskoj izniknule strane neprijateljske snage, od kojih je većina islamskih, koje su uzrokovale katastrofalnu situaciju i koje nastavljaju ratovati protiv službi za provedbu zakona.

Zemmour, koji je također glasnogovornik policijskog sindikata Synergie, opisao je “asimetričan rat” koji ljevičarski mediji vode protiv policije, koju kleveću kao kolonizatore i okrivljavaju za nasilje koje se često događa u tim migrantskim enklavama.

Kako bi popravili situaciju, sindikat policije predložio je da policajci počnu snimati ono što se događa u predgrađima i “rašire snimke kako bi pokazali stvarnost njihovih intervencija”.

“U potpunosti se slažem s njima. Mislim da bismo trebali to snimati, prikazati na televiziji kako bismo vidjeli što se tamo događa. Vidjeli bismo da su policajci žrtve višegodišnjeg zanemarivanja i vidjeli bismo da su [ne-francuski stanovnici i migranti] strana sila.”




Kasnije u segmentu, nakon što se jedan od sudionika panela složio s njegovom tvrdnjom da su mnoge od tih tzv. no-go zona pod stranom okupacijom, Zemmour je otišao dalje, rekavši: “To je razlika između mene i vas. Mislim da moramo ponovno zauzeti silom. Međutim, kako bismo mogli ponovno zauzeti, tamo postoji problem s brojem ljudi.”

“Vi mislite da ljude možemo preokrenuti obrazovanjem. To je nešto u što više ne vjerujem.”

“Postoji Hegelova rečenica koji iznosim čitavo vrijeme: ‘Kvantiteta postaje kvaliteta.'”, zaključio je Zemmour. “Stoga, u ovom slučaju, nužno je ponovno zauzeti ili odustati.”

Zemmour već dulje vrijeme upozorava na opasnosti koje migrantske enklave predstavljaju francuskoj državi i javnosti.

U ožujku, Zemmour je tvrdio da imigranti koji žive u francuskim no-go predgrađima prijete zemlji kaosom zbog odbijanja pridržavanja vladinih mjera zatvaranja koje su implementirane u svrhu borbe protiv koronavirusa.

Otkad je u Francuskoj implementirana nacionalna karantena 14. ožujka, policija, vatrogasci i ostale hitne službe u više su navrata napadnuti tijekom reagiranja na nemire u migrantskim predgrađima.