BROWN: Saul Alinsky i BLM pokret

Michael Brown

Iako se Saul Alinsky može izravno povezati s Hillary Clinton i Barackom Obamom, nisam svjestan da postoji takva jasna veza između osnivača BLM pokreta i Alinskog, koji je umro 1972. godine. Ali nema sumnje da oni dijele njegovu filozofiju kulturne revolucije.

U svojoj pronicljivoj mini-knjizi iz 2009. godine pod nazivom Pravila za revoluciju Baracka Obame: Alinsky model, David Horowitz citira radikala organizacije Studenti za demokratsko društvo koji je napisao: “Predmet debate nikad nije cilj. Cilj je uvijek revolucija.”

Kao što je Horowitz objasnio: “Drugim riječima, predmet debate — bilo da su to crnci iz siromašnih četvrti ili žene — nikad nije onaj pravi cilj, već samo prilika za unaprjeđenje stvarnog cilja, a to je akumulacija moći za dizanje revolucije. To je bio sveobuhvatni fokus Alinskog i njegovih radikala.”

Što se tiče BLM-a, navodni predmet debate, naime da Black Lives Matter (crni životi su važni), nije krajnji cilj. Umjesto toga, cilj je kulturna revolucija većeg opsega. (Kao što su mnogi primijetili, osnivači BLM-a su marksisti i radikalni feministi, a dvije od tri žene identificiraju se kao queer aktivistice.)

I tako, mantra “Black Lives Matter” specifično znače crnci koji su žrtve bijele policijske brutalnosti. Crni životi u maternici nisu važni. Crnci koji stradavaju zbog nasilja bandi nisu važni. Crna djeca ubijena u nasumičnim pucnjavama nisu važna. Čak ni crnci koje ubiju crni policajci nisu važni — barem ne približno koliko i crnci koje su ubili bijeli policajci.

Ti bijeli policajci, pak, predstavljaju veći sustav koji je, kako nam govore, u osnovi rasistički. A taj sustav treba srušiti.

Stoga, “Predmet debate nikad nije cilj. Cilj je uvijek revolucija”.

Kad bi predmet debate bio cilj, BLM bi trebao zapljeskati naporima predsjednika Trumpa za uvođenje policijske reforme.

Umjesto toga, Trump se kleveće kao bijeli supremacist i rasist, a BLM ga želi ukloniti. Zapravo, to je jedan od njihovih navedenih ciljeva.

Što se tiče policije, samo njihovo postojanje dio je opresivnog sustava. Treba joj uskratiti financiranje i mora se raspustiti, a napadi na nju su opravdani.

Naravno, nije potreban profesor sociologije kako bi shvatili da BLM pokret nije primarno usmjeren na dobrobit crnačke američke populacije.

Uostalom, koja je veza između policijske brutalnosti i kipova Kristofora Kolumba?

Ne postoji veza, osim revolucionarne logike koja govori: bijela policijska brutalnosti je dio američkog rasističkog naslijeđa, koje je započelo s ropstvom. A Kristofor Kolumbo, koji je otkrio Ameriku, porobio je domorodačke narode Zapadne Indije. Stoga, u ime BLM-a, njegovi spomenici se moraju uništiti (zajedno s mnogim drugim spomenicima).

A koja je veza između policijske brutalnosti i vandaliziranja sinagoga i paljenja crkvenih zgrada?




Ne postoji veza, osim revolucionarne logike koja vidi crkvene zgrade kao simbole ugnjetavajućeg, diskriminatornog religijskog sustava koji također treba srušiti.

I nemojmo zaboraviti statue bijelog Isusa i bijele Marije. Oni također moraju biti srušeni.

Što se tiče sinagoga, to je barem lako. Židovi su uvijek dio ugnjetavajućeg sustava. Židovi su uvijek zli. Svi mrze Židove.

Terry Crews je imao pravo kad je Donu Lemonu rekao da “Postoje neke vrlo militantne sile u Black Lives Matter i ono što sam izdao je upozorenje” da “ekstremisti mogu zaista otići daleko i podivljati”.

Apsolutno. Mi svakodnevno vidimo divlje ekstremiste na ulicama naših gradova. I priličan broj tih ekstremista su mladi bijelci, od koji neki više vole revoluciju od pravde.

Diamond i Silk su bile su pravu kad su tweetale: “Ako je ono što Don Lemon govori istina, naime da se BLM samo buni zbog policijske brutalnosti, zašto onda još uvijek prosvjeduju? Mi ne vidimo da policija ubija crne živote. Vidimo crne živote koji ubijaju crne živote.”

Ah, ali crni životi nisu primarni cilj. Umjesto toga, to je revolucija.

Dakle, s vremenom, zabrinutost o crncima koje ubija policija izgubit će se u snažnijim pozivima na svrgavanje Amerike kakvu poznajemo.

Uostalom, Amerika se prikazuje kao svjetska kolijevka rasizma i ugnjetavanja, carstvo zla koje se mora srušiti, osobito kad se uspoređuje s… Pa, osobito kad se uspoređuje s utopijskim marksizmom.

BLM igra po pravilima. Pravilima Alinskog.

Gregory A. je s dobrim razlogom napisao na Medium.com: “Vrijeme je da prestanemo podržavati anti-američke organizacije koje žele posijati podjelu, širiti laži i uništiti zemlju. Njihova strategija dolazi izravno iz Pravila za radikale Saula Alinskog, koji je u svojoj knjizi odao priznanje Luciferu. Oni ne traže jedinstvo, već uništenje svakoga tko se ne slaže s njihovom radikalnom marksističkom filozofijom. Vođe Black Lives Matter znaju kako izazvati kaos i okrenuti nas jedne protiv drugih. Pojedinci i korporacije moraju prestati ulagivati se ovoj organizaciji koja radi na uništenju ove zemlje.”

Upravo tako.